Διαβάστε το σχόλιο του Απόστολου Γκλέτσου για τις καταστροφές που προκάλεσε ο «Ιανός» στη Φθιώτιδα.

Το σχόλιο του πραγματοποίησε ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, παράταξης “Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση – Η Στερεά στο Επίκεντρο”, κ. Απόστολος Γκλέτσος, μετά και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που έχουν υποστεί μεγάλος αριθμός κατοικιών, επιχειρήσεων, αγροκτημάτων και δημόσιων υποδομών στο Νομό της Φθιώτιδας, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Ο κ. Γκλέτσος δήλωσε:

«Μετά την Εύβοια, σήμερα είναι οι περιοχές της Φθιώτιδας εκείνες που πληρώνουν το “μάρμαρο” μιας διαχρονικής προχειρότητας, αδιαφορίας και αδράνειας που “έπνιξαν” για μία ακόμη αφορά περιουσίες πολιτών.

Οι σημερινές τραγικές εικόνες, όπου περιφερειακοί οδικοί άξονες και αγροτικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αεροδρόμια μετατράπηκαν μέσα σε λίγες ώρες σε λίμνες και χιλιάδες στρεμμάτων αγροτικών καλλιεργειών εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί, έχουν ονοματεπώνυμα, γνωστά στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Οι σημερινές τραγικές εικόνες, επιβάλλουν όχι μόνο λόγια ανακούφισης και παρηγορίας από τους υπεύθυνους αλλά την άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Επιτέλους κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ για να συμβάλλουμε στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων που θα είναι ικανά πλέον να δρουν προληπτικά και ανασχετικά σε φαινόμενα με καταγεγραμμένη συχνότητα και εντεινόμενη δυναμική».

1 Comment

  1. Καλησπέρα Απόστολε!!!! Είμαι σίγουρη Απόστολε πως θα είσαι ΠΑΡΟΝ στην εκπόνηση και υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού, για προληπτική εφαρμογή μέτρων για την αποφυγή καταστροφών από τέτοιας μορφής φυσικά φαινόμενα…. Άλλωστε το έχεις δείξει και στο παρελθόν καταβάλλοντας πρωσοπική εργασίας με χειμώνες και χιόνια… Σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο η καλή διάθεση για συνεργασία μπορεί να φέρει το ποθητό αποτελέσμα για το κοινό καλό!!!!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like