Νοστιμότατη συνταγή: Σιροπιαστά μήλα με φύλλο σφολιάτας

Ράνια Κάλδου
By Ράνια Κάλδου Add a Comment
1 Min Read

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 2 – Eύκολη

-Advertisement-

Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 κόκκινα μεγάλα μήλα
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κούπα νερό

- Advertisement -

Εκτέλεση

-Advertisement-
=Advertisement=

Σε ένα καθαρό μπολ πιάνουμε ένα – ένα τα μήλα και τα καθαρίζουμε ολόκληρα αφαιρώντας τα κουκούτσια.

Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στο πάγκο εργασίας. Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη και το κόβουμε σε τέσσερα μεγάλα τετράγωνα. Στη συνέχεια βάζουμε το κάθε μήλο πάνω στο φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε το κάθε μήλο με τη σφολιάτας από όλες τις πλευρές. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, αφού λιώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη περίπου 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι μας πάνω από τα μήλα και συμπληρώνουμε με ένα φλιτζάνι νερό. .

Φουρνίζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν για 45 -50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω – κάτω).

Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σε σερβίρουμε με το σιρόπι τους.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *