Υλικά
αλάτι, πιπέρι
5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
λάδι για τηγάνισμα
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μπύρα
2 φλιτζάνια θρυμματισμένα δημητριακά
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα κρεμμύδια και τα καθαρίζουμε εξωτερικά τις φλούδες τους, τα κόβουμε σε ροδέλες και στην συνέχεια χωρίζουμε τα δαχτυλίδια.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και την μπύρα, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο το κουρκούτι.
Συγχρόνως αλέθουμε τα δημητριακά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
Κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα δαχτυλίδια κρεμμυδιών και αμέσως μετά τα πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα δημητριακά.
Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι να κάψει στο τηγάνι και τηγανίζουμε λίγα κρεμμύδια κάθε φορά και τα γυρνάμε για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το επιπλέον λάδι τους.