Στον «πάγο» μπήκε προς το παρόν η Μονάδα αντιμετώπισης κορωνοϊού στο Πέτρινο κτίριο καθώς και η ΜΕΘ covid-19 του Νοσοκομείου Λαμίας, με το προσωπικό να ενισχύει πλέον άλλα τμήματα που έχουν αυξημένες ανάγκες αλλά ταυτόχρονα να βρίσκεται και σε επιφυλακή προκειμένου να ξαναεπιστρέψει στα τμήματα κορωνοϊού σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα.

Οι ελλείψεις ιατρικού κυρίως προσωπικού για την κάλυψη των μονάδων καθώς και ο ανεπαρκής υλικοτεχνικός εξοπλισμός, είναι δύο από τα σοβαρότερα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στο διάστημα της έξαρσης του κορωνοϊού και μάλιστα σε ένα Νοσοκομείο όπως της Λαμίας, που λειτουργεί ως Κέντρο Αναφοράς του Covid-19, για μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, επισημαίνει μιλώντας στο Ράδιο Λαμία και το Lamianow, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ευάγγελος Οικονόμου.

Στα αρνητικά που καταγράφηκαν αυτό το διάστημα και η σοβαρή καθυστέρηση στην χρήση του μηχανήματος για την ανίχνευση του κορωνοϊού, αφού το μηχάνημα (που χρησιμοποιείται για διάφορες εξετάσεις, μεταξύ αυτών και του covid-19) υπήρχε αλλά το Νοσοκομείο δεν διέθετε τα κατάλληλα αντιδραστήρια!

«Τα αντιδραστήρια που υπήρχαν ήταν ασύμβατα με τη λειτουργία του συγκεκριμένου μηχανήματος και μέχρι να γίνει η προμήθεια των συμβατών, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, τα δείγματα των ύποπτων κρουσμάτων να πηγαίνουν για έλεγχο στην Αθήνα, παρατείνοντας όχι μόνο την αγωνία των ασθενών αλλά και του προσωπικού που είχαν άμεση σχέση με τα κρούσματα…» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

 

«Τώρα που ο ιός βρίσκεται σε ύφεση και πριν το επόμενο κύμα, είναι η ώρα που θα πρέπει να εντοπίσουμε κάθε πρόβλημα και δυσλειτουργία που επισημάναμε ώστε οι λύσεις να δοθούν άμεσα, για την καλύτερη λειτουργία μας» συμπληρώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. ΚΥΡΙΕ ΣΕΡΕΤΗ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΤΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ, ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΗΤΕΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ “ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ” ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΣΑΣ¨
    1] ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΘΕΙ ΤΟ Γ.Ν.Ν. ΛΑΜΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ
    2] ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΜΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΠΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΕΠ΄ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΤΕ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ, ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ Η ΠΟΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like