Νοσοκομείο Λαμίας : “Η κυρά μας η μαμή…”

Γιατί εδώ που τα λέμε αν όλα αυτά που λέγονται γίνονται η σχεδιάζονται για το νοσοκομείο έχουν στόχο και ορίζοντα τις επόμενες εκλογές τότε είναι σίγουρο ότι θα γίνει μία τρύπα στο νερό.

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read
λαμιας 1

Τελικά μετά τα όσα γίνονται στο νοσοκομείο Λαμίας τα τελευταία χρόνια αλλά και τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, φαίνεται ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με την μαμή της ιστορίας και το νονό.

Εδώ και λίγο καιρό ασχολούνται με το νοσοκομείο Λαμίας όποιος ευκαιρεί. Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συνδικαλιστικών και επιστημονικών συλλόγων συνωστίζονται ποιος θα κάνει δήλωση και ποιος θα πάρει πρωτοβουλία.

Γράφει ο Πάνος Κατσώνης

Δεν λέω ότι είναι κακό να ενδιαφέρονται όλοι αυτοί για την πορεία του νοσοκομείου της πόλης μας. Επειδή όμως μιλάμε για ζητήματα δημόσιας υγείας δεν μπορεί όλα αυτά να γίνονται με όρους επικοινωνίας και πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει μάλιστα και των επικείμενων εκλογών εθνικών και αυτοδιοικητικών.

Γιατί εδώ που τα λέμε αν όλα αυτά που λέγονται γίνονται ή σχεδιάζονται για το νοσοκομείο έχουν στόχο και ορίζοντα τις επόμενες εκλογές τότε είναι σίγουρο ότι θα γίνει μία τρύπα στο νερό.

Ενισχυτικός παράγοντας των παραπάνω είναι ότι από τους δημόσια ομιλούντες, θα προτιμούσαμε να παίρνει θέση περισσότερες φορές ο διοικητής του νοσοκομείου, ο καθ’ ύλην αρμόδιος δηλαδή, ο οποίος και είναι υποχρεωμένος να δίνει εξηγήσεις για όλα όσα γίνονται ή δεν γίνονται αλλά κυρίως απουσιάζει παντελώς ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός υγείας Πλεύρης. Ναι να ακούσω τη γνώμη των άλλων υπουργών για το νοσοκομείο Λαμίας αλλά προτιμώ πρώτα από όλα να ακούσω τη γνώμη του υπουργού υγείας

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη των τοπικών βουλευτών και υπουργών τις κυβερνήσεις να δείξουν το ενδιαφέρον τους αλλά αυτό είναι αποσπασματικό που προφανώς δεν εντάσσεται σε κάποιο ευρύτερο σχεδιασμό που έχει σχέση με τις προτεραιότητές του υπουργείου υγείας και τις δυνατότητες του να επιλύει θέματα που που έχουν σχέση με τον σχεδιασμό του νοσοκομείου. Αν βάλουμε τον υπουργό Άμυνας να μιλάει για την υγεία και τον υπουργό υγείας να μιλάει για την άμυνα τότε κάτι δεν κάνουμε καλά σίγουρα.

Δυστυχώς από ότι φαίνεται σήμερα πέρα από τα όποια προβλήματα του νοσοκομείου σε σχέση με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό τα οποία πλέον έχουν κορυφωθεί, έχουμε και καινούργια προβλήματα. Είτε λόγω γραφειοκρατίας, είτε λόγω ανικανότητας κάποιων στελεχών, είτε λόγω άγχους ορισμένων να πάρουν τα συχαρίκια για οτιδήποτε θετικό γίνεται λόγω των ενεργειών τους βεβαίως. Τα πράγματα έχουνε μπλέξει και είναι να απορεί κανείς με όλους αυτούς τους ανησυχούντες. Γίνονται ανακοινώσεις βγαίνουν υπουργικές αποφάσεις συγκαλούνται συσκέψεις αλλά χωρίς το υπουργείο υγείας. Κάτι σίγουρα δεν πάει καλά.

Αλλά σας το είπα ήδη από τον τίτλο του σημειώματος. Συνωστίζονται όλοι για το ποιος θα είναι η μαμή της οποίας θετικής εξέλιξης -ενδεχομένως- υπάρξει ξεχνώντας όμως κάτι βασικό. Ότι όπου μπλέκονται πολλές μάμες το παιδί δυστυχώς βγαίνει στραβά.

Καλημέρα

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *