Νέα οδικά έργα προϋπολογισμού 2.176.291€ στην Π.Ε. Φωκίδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε δύο ακόμη έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.176.291 ευρώ για τη συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου στην Π.Ε. Φωκίδας.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τις συμβάσεις κατασκευής των ακόλουθων έργων:

  1. «Συντήρηση και αποκατάσταση οδοστρώματος και τεχνικών έργων στις Εθνικές Οδούς 48 & Ιτέας – Ναυπάκτου και στις Επαρχιακές Οδούς 8 & 13», αρχικού προϋπολογισμού 1.890.000 ευρώ.
  2. «Αποκατάσταση ζημιών ασφαλτικού οδοστρώματος και τεχνικών έργων στην Εθνική Οδό Ιτέας – Ναυπάκτου, περιοχή Τολοφώνα», αρχικού προϋπολογισμού 286.291,97 ευρώ.

Αντικείμενο των έργων είναι η αποκατάσταση της έντονης ρηγμάτωσης και της φθοράς του οδοστρώματος, που έχει εντοπιστεί στα συγκεκριμένα τμήματά του οδικού δικτύου.

«Ξεπερνούμε τις δυσκολίες χρηματοδότησης στις Δημόσιες Επενδύσεις και βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης δύο ακόμη σημαντικά έργα συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Φωκίδας. Στόχος μας να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την οδική ασφάλεια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ιτέας και όμορων περιοχών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Επεμβαίνουμε με στοχευμένες δράσεις σε σημεία του οδικού δικτύου μας με βασικό στόχο την προστασία των διερχόμενων οδηγών της Φωκίδας. Στοχεύουμε στην πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε μέχρι και να μηδενίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει οδηγικό ατύχημα στους οδηγούς που κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *