Με μία επιπλέον κλίνη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Covid 19 ενισχύεται το Νοσοκομείο Λαμίας προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Υπενθυμίζουμε ότι οι κλίνες παραδίδονται προοδευτικά σε 15 νοσοκομεία της χώρας μας, από αρχές Δεκεμβρίου 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τον Φεβρουάριο του 2021.

Το ίδρυμα επισημαίνει ότι στα τέλη του περασμένου Μαΐου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, το ΙΣΝ είχε ανακοινώσει δωρεά για τη δημιουργία συνολικά 174 κλινών ΜΕΘ και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε 15 νοσοκομεία της χώρας μας, από την Αττική μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία και την Κρήτη, συνολικού ύψους €16.4 εκατομμυρίων, που περιλαμβάνει και ένα πενταετές, ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ.

Αναμφίβολα η 12η κλίνη θα δώσει ένα επιπλέον όπλο στην μάχη κατά του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας σε μια στιγμή όπου τα κρούσματα στην περιοχή μας παραμένουν σε υψηλό αριθμό και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 61 άτομα νοσηλεύονται στο πέτρινο κτίριο του Νοσοκομείου ενώ στη ΜΕΘ υπάρχει μόνο ένα κενό κρεβάτι, πιθανότατα για λίγο, από τα 12 συνολικά.

Διοίκηση, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν καθημερινά πραγματικό αγώνα για να αντέξει το τοπικό σύστημα υγείας την πίεση αυτή από την πανδημία του κορονοϊού.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.