Νέα, ηλικιωμένη, με μαστεκτομή ή χωρίς: «Ολα τα σώματα είναι παραλίας» η νέα καμπάνια για τις γυναίκες στην Ισπανία

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 εβδομάδα ago Add a Comment
Updated 2022/07/28 at 3:16 ΜΜ
1 Min Read

Με το σύνθημα «όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας» το υπουργείο Ισότητας της Ισπανίας ξεκινά εκστρατεία που προωθεί ένα καλοκαίρι χωρίς αποκλεισμούς. Οι γυναίκες της χώρας παροτρύνονται να «βιώσουν ένα καλοκαίρι για όλους, χωρίς στερεότυπα». Γυναίκες «κάθε σχήματος και μεγέθους» καλούνται να βγουν στην παραλία, με το σύνθημα: «το καλοκαίρι είναι και δικό μας».

«Όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας» είπε ο Ιόνε Μπελάρα, επικεφαλής των Podemos, υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας υπό την ηγεσία των Σοσιαλιστών. «Όλα τα σώματα είναι έγκυρα και έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη ζωή όπως είμαστε, χωρίς ενοχές ή ντροπή. Το καλοκαίρι είναι για όλους!», επεσήμανε.

Η Αντονία Μορίλας, επικεφαλής του ισπανικού ινστιτούτου για τα δικαιώματα των γυναικών βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία, σημείωσε ότι οι σωματικές προσδοκίες επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση των γυναικών και τους στερούν τα δικαιώματά τους. «Διαφορετικά σώματα, απαλλαγμένα από έμφυλα στερεότυπα, που καταλαμβάνουν όλους τους χώρους. Το καλοκαίρι μας ανήκει επίσης. Ελεύθερη, ισότιμη και διαφορετική» σημείωσε.

reader.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content