Η Ναντέρ «λύγισε» την ΑΕΚ (82-70) και ισοφάρισε τη σειρά των προημιτελικών του BCL (1-1). Έτσι, το εισιτήριο για το Final Four θα κριθεί στο Game 3 στα Άνω Λιόσια (23/4).
Η «Ένωση» μπήκε εξαιρετικά στον δεύτερο προημιτελικό (+11 στο 9′), αλλά γρήγορα έχασε τη συγκέντρωσή και τη συνοχή της. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα δεν κατάφερε να βρει ρυθμό μέσα από την επίθεσή της και η «σκληρή» Ναντέρ ισοφάρισε τη σειρά (1-1).
Ως εκ τούτου, το εισιτήριο για το Final Four του BCL θα κριθεί στο Game 3 στα Άνω Λιόσια (23/4). Θυμίζουμε πως η εν λόγω αναμέτρηση θα είναι ιδιαίτερα κομβική για ολόκληρη τη διοργάνωση, καθώς ο νικητής του ζευγαριού ΑΕΚ – Ναντέρ θα είναι εκείνος που θα φιλοξενήσει το event του τίτλου στην έδρα του.
Η τριπλέτα Ουίλιαμ Χάουαρντ (22 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Μπέντζαμιν Σεν (18 πόντοι με 5/11 τρίποντα, 6 ασίστ) και Ντέσι Ροντρίγκεζ (12 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ) έκανε «ζημιά» στην ΑΕΚ, με τον Πολ Λακόμπ να κάνει μια σπουδαία, all around εμφάνιση (9 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα). Στην αντίπερα όχθη, ο Χάντερ Χέιλ είχε 19 πόντους, ο Πρέντις Χαμπ πρόσθεσε 12 πόντους και 6 ασίστ, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν σε κακή μέρα άλλους παίκτες – κλειδιά τους και γνώρισαν την ήττα. Θετικός και ο Γκραντ Γκόλντεν (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ).
Καταιγιστική η ΑΕΚ στο ξεκίνημα, έφτασε στο +11 από νωρίς
Η «Ένωση» ξεκίνησε καλύτερα τον δεύτερο προημιτελικό, χάρη στην ευστοχία της πίσω από τα 6,75μ. (8-13 στο 5′ με 3/4 τρίποντα). Μάλιστα, η «βόμβα» του Χάντερ Χέιλ «έγραψε» το 12-20 (7′). Γεγονός είναι πως η άμυνα της ελληνικής ομάδας προβλημάτιζε τους Γάλλους, με τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα να παίρνουν διψήφια διαφορά (13-24 από τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας) και να έχουν τον έλεγχο στην 1η περίοδο (15-24 στο 10′).
Καταστροφικό «κιτρινόμαυρο» δεκάλεπτο και αλλαγή σκηνικού με τριπλέτα – φωτιά
Το σκορ των γηπεδούχων στο ανοιχτό γήπεδο και ο Ουίλιαμ Χάουαρντ «ροκάνισαν» την απόσταση στο 2ο δεκάλεπτο (25-28 στο 15′ και 30-31 στο 16′ με 12π. του Γαλλοαμερικανού φόργουορντ). Ο Σάκοτα «φρέσκαρε» την πεντάδα του, αλλά ο Ντέσι Ροντρίγκεζ δημιούργησε νέα ρήγματα (10π.) και έφερε την Ναντέρ μπροστά (32-31 στο 17′ και 36-33 στο 18′). Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Μπέντζαμιν Σεν βρήκε δυο τρίποντα και η καταστροφική περίοδος ολοκληρώθηκε με την «μπερδεμένη» ΑΕΚ στο -9 (42-33).
Διατήρησε το «πάνω χέρι» η Ναντέρ στην επανάληψη
Ο Πρέντις Χαμπ με ένα τρίποντο και ένα γκολ – φάουλ μείωσε (45-39 στο 23′) και η «κιτρινόμαυρη» αντεπίθεση έφερε το ματς στο καλάθι (45-43 στο 25′). Όμως, τα νέα μεγάλα σουτ των Χάουαρντ, Σεν και Ροντρίγκεζ πήγαν την Ναντέρ εκ νέου στο +9 (55-46 στο 28′). Οι βολές του Πολ Λακόμπ έστειλαν τους γηπεδούχους σε διψήφια διαφορά (57-46 στο 28′), με την «Ένωση» να… πληρώνει -ακόμα ένα- κακό διάστημά της (61-52 στο 30′).
Η «σκληρή» γαλλική ομάδα ισοφάρισε τη σειρά με σόου του Χάουαρντ
Ο Σεν ήταν στη… ζώνη του λυκόφωτος και με το 4ο τρίποντό του «έγραψε» το 70-59 (33′). Ο Χέιλ με ένα σουτ από τις 45 μοίρες μείωσε ξανά και στη συνέχεια ο Τάκερ έδωσε «παλμό» στους φιλοξενούμενους (70-64 στο 35′). Όμως, ένα δύσκολο λέι απ του Τίλμαν και μια μεγάλη άμυνα της Ναντέρ έγειραν ξανά την πλάστιγγα υπέρ της γαλλικής ομάδας (74-64 στο 36′). Στην τελική ευθεία οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της αναμέτρησης (78-64 με σόου του Χάουαρντ στο 37′) και οι Γάλλοι ισοφάρισαν τη σειρά (82-70 τελικό).
Τα Δεκάλεπτα: 15-24, 42-33, 61-52, 82-70.
πηγη-sdna.gr