Μπουρκίνα Φάσο: 36 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση σε αγορά

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Τριάντα έξι πολίτες σκοτώθηκαν σε επίθεση που η κυβέρνηση χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια σε αγορά στην επαρχία Σανματενγκά, στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο.

Ένοπλοι εισέβαλαν τη Δευτέρα στην αγορά του χωριού Αλαμού και άνοιξαν πυρ εναντίον των παριστάμενων πριν κάψουν ολοσχερώς την αγορά, ανέφερε η κυβέρνηση.

Χθες Τρίτη, το κοινοβούλιο ενέκρινε σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση του προέδρου Ροκ Μαρκ Καμπορέ για την επιστράτευση εθελοντών προκειμένου να συμμετάσχουν στον αγώνα εναντίον των οργανώσεων τζιχαντιστών, οι επιθέσεις των οποίων γίνονται ολοένα πιο πολυαίμακτες και συχνές τα τελευταία δύο χρόνια.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, ενώ σε μεγάλο μέρος του βορρά η κατάσταση θεωρείται εκτός ελέγχου.

Ο πρόεδρος Καμπορέ κήρυξε διήμερο πένθος μετά την επίθεση, για την οποία δεν υπήρξε μέχρι στιγμής ανάληψη της ευθύνης.

Τζιχαντιστικές οργανώσεις που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα ή στο Ισλαμικό Κράτος έχουν διαπράξει σειρά επιθέσεων εναντίον πολιτικών και στρατιωτικών στόχων τους τελευταίους μήνες.

Κατά τον ΟΗΕ, οι επιθέσεις τζιχαντιστών στο Μαλί, στον Νίγηρα και στην Μπουρκίνα Φάσο — άλλοτε θύλακα ηρεμίας στο Σαχέλ, πριν εξαπλωθεί σε αυτή η εξέγερση τζιχαντιστών από το Μαλί — στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 4.000 ανθρώπους το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *