Μοσχάρι Κοκκινιστό με Κουνουπίδι

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read
Υλικά (για 5-6 άτομα):
  • 1 κιλό μοσχάρι για τας κεμπάπ (από σπαλομίτα ή χτένι σπάλας ή ελιά μαζί με το κόκκαλο) κομμένο σε κύβους των 4 εκ.),
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο),
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο,
  • 1 μικρό κουνουπίδι (κρατώ μόνο τα μπουκέτα του κι αφαιρώ το κοτσάνι),
  • 2 δαφνόφυλλα,
  • 4 αλεσμένες ντομάτες,
  • ελάχιστη ζάχαρη (αν οι ντομάτες είναι εκτός εποχής),
  • αλατοπίπερο,
  • λίγη τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά),
  • πιπέρι καγιέν (προαιρετικά).

 

Τρόπος Παρασκευής:
Γυρνάω σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά (7/9)το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα αφού προηγουμένως το έχω αλατοπιπερώσει. Το αφαιρώ και το κρατάω στην άκρη. Κατόπιν γυρνάω το κρεμμύδι ωσότου μαλακώσει κι αυτό και πάρει λίγο χρώμα πάντα σε δυνατή φωτιά (7/9).
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

 

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

 

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

 

- Advertisement -
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

 

Επαναφέρω στην κατσαρόλα το κρέας, προσθέτω τα δαφνόφυλλα κι αφήνω το φαγητό να σιγοψηθεί στο ζουμί του για 1,5 ώρες (σε μέτρια φωτιά 4/9).
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

 

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

 

Στην συνέχεια, προσθέτω την ντομάτα και συνεχίζω να σιγοψήνω το κρέας για 1 – 1,5 ώρα ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας. Λίγο προτού αποσύρω το κρέας από την φωτιά κι αφού δω ότι είναι έτοιμο προσθέτω από πάνω τα μπουκέτα κουνουπιδιού.
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

 

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

 

Περιμένω να πάρει το φαγητό νέα βράση και ψήνω για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει ελαφρά το κουνουπίδι και να πάρει την γεύση της σάλτσας. Αποφεύγω ν’ ανακατέψω το φαγητό παρά μόνο σείοντας την κατσαρόλα για να μην διαλυθεί το κουνουπίδι.
Κουνουπίδι Γιαχνί με Κρέας

 

Σβήνω την φωτιά κι αφήνω το φαγητό να ξεκουραστεί για καμιά ώρα προτού το σερβίρω με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι (καγιέν).
Κοκκινιστό Μοσχάρι με Κουνουπίδι
-Advertisement-
-Advertisement-
Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *