Είναι ένα ραφινάτο πιάτο για να συνοδεύσετε ψητά κρέατα και κοτόπουλο. Ξεφεύγετε οριστικά από τις τηγανητές πατάτες.
Υλικά
2 ως 4 μήλα γκόλντεν και Τριπόλεως (γλυκά και ξινά)
1 κουταλιά ζάχαρη (προαιρετικά)
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Λίγο θυμάρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε οκτώ κομμάτια
Εγώ δεν πετάω τη φλούδα, για να μη λιώσουν
Πετάξτε την καρδιά και τα κουκούτσια
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο
Τοποθετήστε τα μήλα και αφήστε τα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
Αν τα μήλα είναι ξινά, προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη, γίνονται καραμελωμένα
Το θυμάρι στο σερβίρισμα
iefimerida.gr