Μικρός ντάκος με ούζο & ξινομυζήθρα

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
1 Min Read

Απλότητα, ταχύτητα και φρέσκα υλικά μας δίνουν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

-Advertisement-

Συστατικά:

8 μικρές κριθαροκουλούρες
1 σφηνάκι ούζο
250 γρ. ξινομυζήθρα
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
λίγο ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένετε και τρίβετε την ντομάτα στον τρίφτη μέσα σε μια μπασίνα, προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο, ρίγανη και μερικές σταγόνες ούζο. Αφήνετε να μαριναριστούν όλα μαζί για 30 λεπτά. Τρίβετε την ξινομυζήθρα και περνάτε γρήγορα τις κριθαροκουλούρες από νερό, χωρίς να τις αφήσετε να μουλιάσουν.

-Advertisement-
=Advertisement=

Περιβρέχετε τις κριθαροκουλούρες με σταγόνες ούζου, προσθέτετε το μείγμα της ντομάτας και σκεπάζετε με την τριμμένη ξινομυζήθρα, περιβρέχοντας με λίγο ελαιόλαδο.

 

Πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *