Υλικά:
- 15-20 μύδια
- 1/3 φλυτζάνι λάδι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ
- κομματάκια φέτα
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα “μαλλιά”.
Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν.
Όταν ανοίξουν τα αφήνετε λίγο ακόμα και τα σουρώνετε.
Χωρίζετε τη σαρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε σε ένα μικρό τηγανάκι (σαγανακι) το λάδι να κάψει.
Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μύδια και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε.
Αφήνετε 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά και σερβίρετε.