Υλικά
- Μελιτζάνες φλάσκες 2 τεμ μεγάλες
- Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- Φύλλα ρόκας για σερβίρισμα
Για τον χυλό
- Φαρίνα όσο πάρει
- Παρμεζάνα 150 γρ τριμμένη
- Μπύρα 330 ml
- Αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες,τις κόβουμε κάθετα σε λεπτές φέτες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.Σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα, 100 γρ παρμεζάνα, λίγο αλάτι,πιπέρι ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε έναν χυλό που να στέκεται στο κουτάλι. Στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες και ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι.Βουτάμε στον χυλό τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε τοποθετώντας πάνω σε κάθε μελιτζάνα φύλλα ρόκας και φλούδες παρμεζάνας.