Ο άνθρωπος που… αναζητά η αστυνομία και όλο το πολιτικό σύστημα, ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis «Μάξιμος Σαράφης» εξήγησε γιατί έγινε… καπνός.

Με δυο τηλεφωνήματα στη ΓΑΔΑ, χθες Πέμπτη (20.02.2020) «εμφανίστηκε» ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης». Πλέον, δηλώνει έτοιμος να εμφανιστεί στην Επιτροπή, εφόσον γίνουν όσα του υποσχέθηκε το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων.

Το πρώτο τηλεφώνημα στο Τμήμα Προστασίας της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έγινε στις 12:12 της Πέμπτης. Ο «Μάξιμος Σαράφης» επανήλθε με νεότερο τηλεφώνημα στο Τμήμα Προστασίας στις 18:50.

Και στις δύο επικοινωνίες, ο «Μάξιμος Σαράφης» δήλωσε ότι ο λόγος που δεν εμφανίστηκε στην Προανακριτική για τη Novartis προκειμένου να εξεταστεί, δεν ήταν από απείθεια αλλά το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου για τη διαφύλαξη της ανωνυμίας του.

Για όλα αυτά ενημερώνεται, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η ειδική επιτροπή της Βουλής με έγγραφο της αστυνομίας.

Από το έγγραφο προκύπτει ότι το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων διαβεβαίωσε τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη» ότι ως αρμόδιο για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας που έχουν διαταχθεί για τον ίδιο, όπως αυτά προσδιορίστηκαν από την αρμόδια προς τούτο Εισαγγελία Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς, ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Μετά απ’ αυτό, ο «Μάξιμος Σαράφης» δήλωσε στο Τμήμα Προστασίας ότι βρίσκεται στη διάθεση της Επιτροπής και θα μεταβεί στον τόπο που θα υποδειχθεί από το Τμήμα Προστασίας, προκειμένου να μεταφερθεί στον ειδικό χώρο μετάδοσης καταθέσεων εφόσον αυτός του γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

πηγή: newsit.gr

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ