0

Δεν ασκείται συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος κατηγορουμένων για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι πριν από δυο χρόνια.

Και αυτό καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε πως για να σταθεί δίωξη για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης, δηλαδή για κακούργημα, προϋπόθεση είναι η ύπαρξη του δόλου. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση το στοιχείο της αποδοχής που προϋποθέτει ο δόλος δεν προκύπτει.

Με το σκεπτικό αυτό ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν έκανε δεκτό το αίτημα που είχε καταθέσει ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς, ζητώντας την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για κακούργημα σε βάρος κάποιων εκ των ήδη κατηγορουμένων για τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι πριν από δυο χρόνια. Πλέον μετά την εξέλιξη αυτή οι κατηγορίες που βαρύνουν τους κατηγορουμένους και που είναι σε βαθμό πλημμελήματος (ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια, κ.ά.), θα παραμείνουν ως έχουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ανακριτής είχε καταθέσει στον εισαγγελέα αίτημα για άσκηση κακουργηματικής δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης, επικαλούμενος νεώτερα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει. Σύμφωνα με το ανακριτικό αίτημα η συγκεκριμένη κατηγορία θα έπρεπε να έχει απαγγελθεί σε κάποιους από τους εμπλεκόμενους πυροσβέστες και μερικά ακόμη πρόσωπα.

Ο εισαγγελέας όμως που μελέτησε την παραγγελία του ανακριτή, έκρινε πως η άσκηση τέτοιας δίωξης θα σήμαινε ότι οι Πυροσβέστες είχαν αποδεχθεί το θανατηφόρο αποτέλεσμα για τους συνανθρώπους μας. Αυτό το στοιχείο όμως δεν προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Αντίθετα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται καταθέσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι εκθείασαν τη συνδρομή των πυροσβεστών ώστε να τους σώσουν από την πύρινη κόλαση, θέτοντας ακόμη σε κίνδυνο και την ίδια τους στην ζωή.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Νewsroom

Κομισιόν: Ύφεση 9% το 2020 και ανάκαμψη 6% το 2021

Previous article

Πάνω από 22.000 κλήσεις «έκοψε» η Τροχαία σε μόλις 1 μήνα!

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in ΕΛΛΑΔΑ