Κυριακή μέρα για κρέας έλεγαν παλιά, κι εμείς δε θα διαφωνήσουμε καθόλου.
Τι πιο χορταστικό από μία μπριζόλα, μαριναρισμένη με μυρωδικά και ξύδι μπαλσάμικο!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, σε δοσολογία για κάθε μερίδα:
1 μεγάλη μπριζόλα μοσχαρίσια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
1/2 φλιτζάνι ξύδι βαλσαμικό
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Εκτέλεσης:
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, αλατι και πιπέρι και τα χτυπάμε. Βάζουμε σε μια πιατέλα τη μπριζόλα και τη περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Όταν βγάλουμε το κρέας από το ψυγείο περιμένουμε λίγο να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και ψήνουμε ανάλογα με το πώς την τρώμε (ωμή, μέτρια, καλοψημένη).
Σερβίρεται με σαλάτα, πατάτες τηγανιτές ή φούρνου, ρύζι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας!