Υλικά
- Μαριδάκι 1 κιλό
- Φαρίνα 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του
- Σόδα αναψυκτικό 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- Θυμάρι ή ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι-πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Πάπρικα λίγο
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα ψάρια,τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε μπολ ,προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού,αλάτι -πιπέρι,ρίγανη ή θυμάρι και τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο να σταθούν για 20 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι,πάπρικα και ρίχνουμε τη σόδα λίγο -λίγο ανακατεύοντας να γίνει πηκτός χυλός (στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι παραπάνω για να είναι πηκτός ο χυλός).Βάζουμε σε τηγάνι το ηλιέλαιο να κάψει,βουτάμε το μαριδάκι λίγο -λίγο μέσα στο χυλό και ξεκινάμε να τηγανίζουμε. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστά σε πιατέλα και απολαμβάνουμε.
πηγη:http://www.chefoulis.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.