Μανούρι τηγανητό με μέλι! Ενδιαφέρουσα εναλλακτική αντικατάσταση της φέτας

1 Min Read

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Υλικά

Για 4-6 άτομα

300 γραμμάρια μανούρι κομμένο σε φέτες
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο ελαφρά
½ κούπα αλεύρι
¾ κούπας σουσάμι χοντρό και καβουρντισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρύφαλλα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μέλι για το σερβίρισμα

-Advertisement-
KATSIAVOS

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής κόβουμε το μανούρι σε φέτες πάχους 1 εκ. Τα πανάρουμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το ασπράδι και στο τέλος από το σουσάμι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα κανελογαρύφαλλα.

Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει αλλά όχι να καπνίσει και τηγανίζουμε την παναρισμένη μυζήθρα και από τις δυο πλευρές σε μέτρια θερμοκρασία.

Δεν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Δεν πρέπει να καεί το σουσάμι γιατί πικρίζει , οπότε πρέπει να τηγανιστεί λίγο.

Την βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και τη σερβίρουμε ζεστή με μέλι.

Πηγή: news.gr

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *