Μαλακά υγιεινά μπισκότα, ιδανικό γλύκισμα για μικρούς αλλά και μεγάλους. Γίνονται εύκολα και γρήγορα, με διάφορους συνδυασμούς υλικών. Καταναλώνονται το ίδιο άμεσα!
Υλικά
- 3 μέτριες, πολύ ώριμες μπανάνες
- 1½ φλ. νιφάδες βρώμης
- 1 χούφτα ηλιόσπορους
- 1 κ.γ. φυστικοβούτυρο
- σταγόνες κουβερτούρας
- 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων
- 1 πρέζα βανίλια
- ½ κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10′ μέχρι να τραβήξει η βρώμη τα υγρά από τις μπανάνες. Έπειτα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το σημείο το μείγμα μας είναι πυκνό μεν αλλά όχι σφικτό.
- Με το κουτάλι παίρνουμε μικρές δόσεις μείγματος και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τα μπισκότα δεν απλώνουν στο ψήσιμο οπότε τα βάζουμε σχετικά κοντά. (Αυτή η δόση γεμίζει μια λαμαρίνα φούρνου – αν γίνουν μικρά μπισκότα βγαίνουν περίπου 25 κομμάτια.)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15′ περίπου.
- Τα μεταφέρουμε σε άλλη επιφάνεια και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα βάζουμε σε κλειστό δοχείο και τα διατηρούμε για μια βδομάδα (αν καταφέρουν να μείνουν τόσο) στο ψυγείο.
Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
Μερίδες: 25 μπισκότα περίπου