Λύση για το χρέος του δήμου Θεσσαλονίκης βρήκε ο Γιάννης Μπουτάρης στην Αθήνα

Λύση σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση του χρέους του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο ανέρχεται στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ λόγω νέας «μαύρης τρύπας» από την υπόθεση της υπεξαίρεσης, βρέθηκε μετά τις συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητεί να πληρωθούν οι οφειλές οι οποίες ανέρχονται σε 6,9 εκατ. ευρώ και όχι τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις, που ανεβάζουν το ύψος του συνολικού ποσού στα 16,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιούλη Ρανέλλα, στη διάρκεια των επαφών του δημάρχου στην Αθήνα αποφασίστηκε να δοθούν από την κύρια οφειλή των 6,9 εκατ. ευρώ εφάπαξ τα 5 εκατ. ευρώ από τους παρακρατηθέντες πόρους που δεν έχουν αποδοθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τα άλλα 1,9 εκατ. ευρώ να μπουν στη ρύθμιση του νόμου και να εξοφληθούν σε 12 δόσεις, με προσαύξηση 10%.

Ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστα Πουλάκη, έλαβε τη διαβεβαίωση πως το ζήτημα του χρέους θα τακτοποιηθεί.

Η νέα «μαύρη τρύπα» αφορά εισφορές εργαζομένων που παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το χρονικό διάστημα 1999 – 2008 και εντοπίστηκαν στη διάρκεια πρόσφατης οικονομικής επιθεώρησης.

 

πηγή

Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *