Δροσερός χυμός για όλες τις ώρες…
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι νερό
1 κιλό φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε φέτες
8 φλιτζάνια κρύο νερό
2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού, παγωμένος
πάγος
φράουλες, πλυμένες και κομμένα σε φέτες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για τη φράουλα
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να βράζει.Προσθέστε τις φράουλες, κατεβάζετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες, για περίπου 10 λεπτά.
Κατεβάζετε από τη φωτιά.Βάζετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνετε να κρυώσει για περίπου 45 λεπτά.
Σουρώστε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, πάνω από ένα μπολ.Καλύψτε το σιρόπι και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Για τη λεμονάδα
Ρίχνετε το νερό, χυμό λεμονιού και 1 1/2 φλιτζάνια από το σιρόπι φράουλας σε ένα μπολ 3 λίτρων και ανακατεύετε.
Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον φράουλα σιρόπι, όπως επιθυμείτε.
Προσθέτετε πάγο και γαρνίρετε με τις κομμένες φράουλες.