Λάρισα: Συνδικαλιστής “έκαψε” πρώην αστυνομικό διευθυντή – Ο έλεγχος σε κατάστημα που άναψε φωτιές!

2 Min Read

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημ­μελειοδικείο Λάρισας τιμώρησε τον αξιωματικό εν αποστρατεία, καθώς τον έκρινε ένοχο για δύο πράξεις: για ψευδή καταμήνυση και συκοφαν­τική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με όσα κατηγορείτο ο αξιωματικός, ενώ πραγματοποιούσε επιθεώρηση, εντόπισε, όπως ισχυριζόταν, παρατυπία από το πλήρωμα ενός περιπολικού στη Λάρισα. Συγκεκριμένα διαπίστωσε πως ένα δίδυμο αστυνομικών έκανε έλεγχο μόνο σε ένα κατάστημα και επιλήφθησαν μόνο σε δύο περιπτώσεις διατάραξης κοινής ησυχίας χωρίς να πραγματοποιήσουν άλλους ελέγχους, πιστεύοντας έτσι πως εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.

Τόνιζε μάλιστα στα συμπεράσματά του πως ο ένας αστυνομικός (συνδικαλιστής που εν συνεχεία κινήθηκε δικαστικά εναντίον του) είχε αποχωρήσει από την υπηρεσία του μία ώρα νω­ρίτερα από το κανονικό ωράριο (ήταν να σχο­λάσει στις 6 το πρωί και έφυγε στις 5), αλλά είχε και μειωμένη απόδοση.

Όπως αποδείχθηκε όμως ο συνδικαλιστής συνάδελφός του είχε πάρει σχετική άδεια από τον διοικητή της Υπηρεσίας του, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες γι’ αυτό.

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής τιμωρήθηκε με συνολική ποινή 7 μηνών (5 μήνες για κάθε πράξη) με τριετή ανα­στολή.

πηγή : newsit.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to Hide Advanced Floating Content