Λαμία : Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αστική ανάπλαση στη Νότια πλευρά της πόλης (φώτο)

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/17 at 2:52 ΜΜ
2 Min Read
IMG 6197

 Ξεκίνησαν χθες 16 Ιουνίου 2022, οι εργασίες κατασκευής του έργου «Ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης νοτιοδυτικού τμήματος Λαμίας».

   Το έργο αφορά στην ολοκληρωμένη αστική παρέμβαση του Νοτιοδυτικού τμήματος της πόλης της Λαμίας που περικλείει τις οδούς Αθηνών – Κύπρου και Καλυβίων, με ευρεία αστική ανάπλαση, δίκτυο ποδηλατοδρόμων, πεζοδιαδρομές και κυκλικούς κόμβους.

Το συνολικό εμβαδόν ανάπλασης στην περιοχή παρέμβασης είναι περίπου 92 στρέμματα, από τα οποία οι παρεμβάσεις για τη δημιουργία δικτύου πεζοδιαδρομής καλύπτουν 40 περίπου στρέμματα, ενώ για τη δημιουργία της «πράσινης» διαδρομής με τον ποδηλατόδρομο καλύπτουν περίπου 52 στρέμματα.IMG 6185 scaled

Με το 1ο υποέργο δημιουργείται ένα δίκτυο ασφαλών πεζοδιαδρομών στους τρεις βασικούς οδικούς άξονες της περιοχής παρέμβασης, μήκους περίπου 8,5 km, καθώς και η δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση οδών Κύπρου και Αθηνών, με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την ενίσχυση της σύνδεσης της περιοχής με τις κεντρικές λειτουργίες της πόλης.

Στο 2ο υποέργο προβλέπεται η κατασκευή έξι κοινόχρηστων χώρων και τριών πεζόδρομων συνολικού εμβαδού 12 στρεμμάτων που συνδέονται με δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους περίπου 3 km. Το δίκτυο αποτελεί τμήμα κοινοχρήστων χώρων και αφορά σε τρεις πλατείες με πλακόστρωτα ψυχρών υλικών, μια παιδική χαρά με όργανα για ΑμΕΑ και τρεις χώρους πρασίνου με καθιστικά.IMG 9655 scaled

Σημαντική η συμβολή του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.», ο οποίος θα έχει και την  επίβλεψη του έργου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Σήμερα είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί το συγκεκριμένο έργο σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και ξεκινάει να υλοποιείται σε διάστημα ρεκόρ – μικρότερο των δεκαοχτώ (18) μηνών.

Θέλω να ζητήσω την υπομονή κατοίκων και διερχομένων για την προσωρινή όχληση που είναι αναπόφευκτη, προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών, σε ένα περίπου χρόνο, να απολαμβάνουμε όλοι το αποτέλεσμα.

Με όραμα, σχέδιο και δουλειά αλλάζουμε την εικόνα της πόλης, διαμορφώνουμε τη Λαμία των επόμενων ετών, τη Λαμία που ονειρεύονται οι πολίτες της …»

IMG 6197 scaled

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content