Ένας ακόμη νεαρός άνδρας έχασε την ζωή του το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Λαμίας. Στα γνωστά στέκια των τοξικομανών. Σε ένα σημείο “θάνατος” όπου πριν ενάμισι χρόνο πατέρας 6 παιδιών είχε επίσης βρεθεί νεκρός. Ένα σημείο όπου καθημερινά εξαρτημένοι συμπολίτες μας βρίσκουν απάγκιο προκειμένου να πάρουν την δόση τους ή να ζεσταθούν καίγοντας κεριά και οποιοδήποτε υπόλειμμα χάρτινης και πλαστικής συσκευασίας που βρίσκουν στα σκουπίδια των ερειπωμένων κτηρίων.

Ένα σημείο που χρόνια τώρα οι εκάστοτε δημοτικές αρχές μπλεγμένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας αφήνουν να χειροτερεύει και να αποτελεί πηγή θανάτου μέρα με την μέρα. Οι καταγγελίες των περίοικων ουκ ολίγες.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την αγωνία των κατοίκων της Λαμίας που ζουν δίπλα στα μισογκρεμισμένα στέκια των τοξικομανών.

Δείτε τι τόνιζαν σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Lamianow κάτοικοι της περιοχής

Σε μια από τις πιο παλιές και παραδοσιακές περιοχές της πόλης,  οικογενειάρχες με παιδιά, ανήμποροι ηλικιωμένοι, γυναίκες που ζουν μόνες τους, μας καλούν να μας μιλήσουν για να μεταφέρουμε στους αρμόδιους και στους συμπολίτες μας, την κραυγή αγωνίας. “Βοηθήστε μας θα καούμε”.

“Θα καούμε ζωντανοί…”

Μας δείχνουν τα σπίτια τους που συνορεύουν με τα μισογκρεμισμένα εγκαταλελειμμένα ερείπια. Ξερόχορτα παντού, τόνοι σκουπιδιών, ανθρώπινα απορρίμματα σε κάθε βήμα, σύριγγες χρησιμοποιημένες…. Μια υγειονομική βόμβα έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκραγεί…

“Γίναμε Εξάρχεια….”

“Μέρα νύχτα νιώθουμε τον κίνδυνο σε απόσταση αναπνοής. Τοξικομανείς που πάνε και έρχονται αφήνοντας παντού τα ίχνη του θανάτου. Περνάνε δίπλα από τις αυλές μας. Έρχονται και μας ζητάνε χρήματα για τη δόση τους. Φοβόμαστε. Τρέμουμε να φύγουμε από τα σπίτια μας έστω και για μια ώρα. Δεν ξέρουμε όταν επιστρέψουμε αν θα το βρούμε καμένο ή ρημαγμένο λένε δηλώνοντας απελπισμένοι πια, από την κατάσταση που επικρατεί”.

Έκκληση στο Δήμο, να γκρεμιστούν τα ερείπια του θανάτου…

Η ζωή μας έχει γίνει ανυπόφορη. Θα μαζέψουμε υπογραφές για να κινητοποιηθεί ο Δήμος. Να γκρεμίσει τα ερείπια, να καθαρίσει ο τόπος, να μην φοβόμαστε, να ζήσουμε επιτέλους σαν άνθρωποι, δηλώνουν οι κάτοικοι που έχουν την ατυχία να ζουν σε μια γειτονιά όπου η παρανομία και η ανομία, έχουν μετατρέψει τη ζωή τους σε μια καθημερινή κόλαση.

Έκαναν την αρχή αλλά χρειάζεται και συνέχεια

Στις 10 Οκτωβρίου η νέα δημοτική αρχή είχε γκρεμίσει δύο  ετοιμόρροπα κτίρια στα οποία είχαν βρει στέκι οι τοξικομανείς με αποτέλεσμα για αρκετές φορές η πυροσβεστική υπηρεσία να έχει κληθεί για πυρκαγιές. Οι κάτοικοι αγωνιούσαν κάθε τρεις και λίγο και η δημοτική αρχή προέβη στην κατεδάφιση των δύο κτηρίων. Όπως γίνεται όμως αντιληπτό αυτό δεν είναι αρκετό και θα πρέπει άμεσα να βρει τον τρόπο να δώσει ένα οριστικό τέλος σε αυτό το κατάντημα στο κέντρο της πόλης. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και οι κάτοικοι επιζητούν άμεσα να δοθεί λύση…

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

                             

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like