Λαμία: Tα γέλια του θανάτου / Η αυθεντική ιστορία του στρατιώτη που αρνήθηκε να σκοτώσει αντάρτες

2 Min Read

Ποιος έχει το θάρρος να γελάει μπροστά στον θάνατο;

Το βιβλίο-ημερολόγιο του θανατοποινίτη του Εμφυλίου Αντώνη Δημητριάδη,  γραμμένο από την  κόρη του και δημοσιογράφο Γιάννα Δημητριάδη θα παρουσιαστεί στη Λαμία την ερχόμενη Κυριακή.

Η καθηλωτική αφήγηση των γεγονότων της ιστορίας, για τα μαύρα πέτρινα χρόνια του εμφύλιου πολέμου. Για τη φρίκη του θανάτου, τα κελιά, τις εξορίες, αλλά και για το μεγαλείο της ειρήνης, τα ιδανικά, τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, την αξιοπρέπεια. Ένα βιβλίο για όσους έζησαν τα γεγονότα αλλά και για εκείνους που αγωνίζονται για να κρατήσουν ζωντανή την σύγχρονη ιστορία μας.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει στις  12:00′ το μεσημέρι, στο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και διοργανώνεται από τον Δήμο Λαμιέων, το Σωματείο «Μουσείο – Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης, 1940-1950» (Μ.Ι.Α.Ρ.), τoν Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων και τα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Φθιώτιδας.

Το βιβλίο παρουσιάζει ο Παναγιώτης Σωτήριου, ΜΔΕ Ιστορίας.

Αποσπάσματα του ημερολογίου διαβάζουν ο Κώστας Τσιαλαφούτας, δάσκαλος, αντιπρόεδρος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και ο Γιώργος Αναγνώστου, εκπαιδευτικός.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με ομιλία της Σοφίας Βακιρτζηδέλη, αρχειονόμου – προϊσταμένης ΓΑΚ – Αρχείων Ν. Φθιώτιδας, με θέμα «Ημερολόγια: ένα ιδιωτικό αρχείο στην υπηρεσία της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας».

Συντονίζει η Χαρά Παρμενοπούλου, αντιπρόεδρος Μ.Ι.Α.Ρ., 1940-1950.

Στην παρουσίαση θα παρευρίσκεται η συγγραφέας Γιάννα Δημητριάδη.

 

Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *