Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία: Συνεργασία Δήμου – Μητρόπολης στις κοινωνικές δομές! – Κ.Κ Συμεών: Να σπάσουμε το κατεστημένο, να αποτινάξουμε νοοτροπίες και αντιλήψεις! [εικόνες-video]

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Λαμίας, μαζί με τους Πατέρες των ενοριών του δήμου, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ Συμεών.

Ήταν μια “επίσκεψη εργασίας και ουσίας” όπως τόνισε και ο ίδιος στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις κοινωνικές δομές (του δήμου), ένα κομμάτι πάνω στο οποίο το προσεχές διάστημα θα συνεργαστούν -ακόμη πιο στενά- Δήμος και Μητρόπολη Φθιώτιδας για την ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων της πόλης αλλά και του Νομού.

Ρεπορτάζ, φωτό: Πάνος Κατσώνης

“ΉΘελα σήμερα η επίσκεψη να είναι εργασίας και ουσίας. Για αυτό ζήτησα και τους ευχαριστώ πολύ να με συνοδεύσουν και οι “Πατέρες” που διακονούν στις ενορίες της περιοχής μας” τόνισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

“Η Φθιώτιδα έχει δύο… Δ”

Ο κ.κ Συμεών αφού υπερτόνισε το ζήτημα της συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο και Εκκλησία ζήτησε για μια ακόμη φορά, όσοι έχουν ιδέες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και θα δώσουν μια διαφορετική πνοή στην περιοχή μας να τις συζητήσουν μαζί του για να προωθήσουν την υλοποίηση τους. “Όπως λέω και στους συνεργάτες μου ο Νομός Φθιώτιδας έχει δύο “Δ”, πολλές… δυσκολίες αλλά και πολλές… δυνατότητες” τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

“Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία, εγώ κρατάω την ουσία…”

“Στις 40 μέρες που έχω συμπληρώσει στην Μητρόπολη Φθιώτιδας μετά τις επισκέψεις που δέχθηκα από τις αρχές του τόπου μας θα έπρεπε να ανταποδώσω. Αυτό δεν το έχω κάνει ακόμη. Δεν πρέπει να με θεωρήσετε αντιεξουσιαστικό και ότι τους τραγουδάω. “Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία, εγώ κρατάω την ουσία”. Δεν σημαίνει ότι δεν τους σέβομαι απλά ήθελα πρώτα να επισκεφθώ το λαό του τόπου μας που έχει εκλέξει τους αρχές του τόπου μας και μετά να ανταποδώσω τις επισκέψεις στις αρχές”.

Να σημειώσουμε πως τις κοινωνικές δομές αλλά και την λειτουργία τους ανέπτυξε και ανέλυσε ο αντιδήμαρχος Λαμιέων με αρμοδιότητα στην Δημόσια Υγεία, προστασία Γ’ Ηλικίας, προστασία παιδικής ηλικίας, εποπτείας και λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, ισότητας Φύλων, Παναγιώτης Στασινός.

“Πρέπει να σπάσουμε το κατεστημένο της κρίσης και να δημιουργήσουμε προοπτικές αναπτύξεως. Δεν είναι εύκολο θέλει και βοήθεια από πιο ψηλά αλλά και μια προσπάθεια να αποτινάξουμε νοοτροπίες να αποτινάξουμε κατεστημένες αντιλήψεις, να πάψει να είναι ένα κατεστημένο μιζέριας και κρίσης και να περιμένουμε να ζήσουμε από επιδόματα. Αποστολή όλων μας δεν είναι η εξουσία για αυτό λέμε χαιρετίσματα στην εξουσία, αλλά η διακονία, η προσφορά και η αγάπη” τόνισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

“Με την Μητρόπολη για να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο μας θα πρέπει να υπάρχει μια ουσιαστική συνεργασία. Και η ουσιαστική συνεργασία ξεκινάει από το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας. Αυτό που υπηρετούν οι κοινωνικές δομές…”, σημείωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος. 

Δείτε εικόνες από την επίσκεψη του Μητροπολίτη στο Δημαρχείο

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

TOP STORIES

Ο Οκτώβρης στη Σπερχειάδα είναι συνυφασμένος με το παζάρι. Και όχι οποιοδήποτε παζάρι αλλά το γνήσιο, το αυθεντικό, το πανελλαδικά ξακουστό. Αυτό που για...

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται σήμερα η διπλή γιορτή για την πόλη της Λαμίας. Αυτή της απελευθέρωσης της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής που...

LIFE

Την απόλυτη ευτυχία βιώνουν ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Μακρής. Οι δύο ηθοποιοί που έχουν ένα αγοράκι τριών ετών επισημοποίησαν τη σχέση τους υπογράφοντας σύμφωνο συμβίωσης.

TOP STORIES

Σε αυτή την ξεχωριστή κατηγορία ανήκει ένας άνθρωπος που ενώ αρχικά δεν είχε καμία σχέση με την πόλη μας, στην πορεία αποτέλεσε εμβληματική μορφή!

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.