Με ελικόπτερο έφτασε σήμερα λίγο μετά τις 9.00 το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στη Λαμία προκειμένου να επισκεφθεί το ΚΕΥΠ αλλά και να επιθεωρήσει τις νέες γυναικείες εγκαταστάσεις και να συνομιλήσει με τις πρώτες εθελόντριες, οι οποίες φαίνεται να μειώνονται αριθμητικά σύμφωνα με δημοσιογραφικά μέσα που καλύπτουν το στρατιωτικό ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του militaire.gr παρά τις διακηρύξεις για μια «ιστορική μεταρρύθμιση» και τη δημιουργία του «Στρατού των Πολιτών», η καθημερινότητα αναδεικνύει σοβαρές δυσλειτουργίες, οδηγώντας σε μαζικές οικειοθελείς αποχωρήσεις.Η αρχική εικόνα που παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στις 4 Ιουνίου 2026 αφορούσε την κατάταξη 71-72 εθελοντριών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα, ο αριθμός των γυναικών που παρέμειναν στο στρατόπεδο μειώθηκε δραματικά, πέφτοντας αρχικά στις 51 και στη συνέχεια στις 47, μετά την αποχώρηση άλλων τριών γυναικών.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άλλες πέντε εθελόντριες βρίσκονται στη διαδικασία εξόδου, γεγονός που αναμένεται να συρρικνώσει τον συνολικό αριθμό στις μόλις 42.
Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσημη ορκωμοσία των εθελοντριών έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου παρουσία του Νίκου Δένδια και πιθανότατα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.






























