Λαμία : Σοβαρές καταγγελίες Κ. Σταυρογιάννη περί νομιμότητας – Η Δημοτική Αρχή έχει ημερομηνία λήξης, τον Οκτώβριο τέλος…” (Video – audio)

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 comments
4 Min Read

“Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, διαπιστώνω ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει ημερομηνία λήξεως. Τον Οκτώβριο, τέλος. Κατεβήκατε με την Περήφανη Πόλη και μέχρι σήμερα δεν κάνατε τίποτα, αυτό μου λένε οι συμπολίτες μας, αυτό λέει η κοινή γνώμη” δήλωσε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Κώστας Σταυρογιάννης που μετά και την χθεσινή έντονη συνεδρίαση αλλά και την ασάφεια που επικρατεί στο θέμα της ΠΕΛ, ανεξαρτητοποιήθηκε κατά τον ίδιο ή…αποπέμφθηκε από τον συνδυασμό σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θύμιο Καραϊσκο.

“Ανεξαρτητοποιήθηκα από τον συνδυασμό του δημάρχου της κατά τα άλλα “Περήφανης Πόλης”. Σίγουρα όταν ήμουν αντιδήμαρχος αποπέμφθηκα και αποπέμφθηκα γιατί εγώ δεν μασάω τα λόγια μου γιατί σε υπάρχουσα εργολαβία έγινε προσπάθεια δεύτερης ανάθεσης στην ίδια την εργολαβία, χωρίς μελέτη, χωρίς επιβλέποντα χωρίς τίποτα.

Όταν το διαπίστωσε ο εργολάβος που εργαζόταν στο συγκεκριμένο έργο μου έθεσε το θέμα και ήρθε στο δημαρχείο παρουσία του δημάρχου όπου εκεί εγώ δυστυχώς αυτά δεν τα ανέχομαι, δεν τα ανεχόμουν και θα συνεχίσω να μην τα ανέχομαι γιατί για μένα η χρηστή διοίκηση στον δήμο είναι το πρώτο μέλημα που θα πρέπει να υπάρχει από όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Μάλιστα εκεί θεώρησα ότι κάποια πράγματα γίνονται πίσω από την πλάτη των δημοτικών συμβούλων ήρθε σε έντονη διαμάχη με τους παρευρισκόμενους και βεβαίως ο δήμαρχος μου ζήτησε την παραίτηση. Δεν του την έδωσα τότε γιατί θεώρησα ότι δεν είχα καμία ευθύνη . Άλλωστε δεν υπάρχει υπογραφή μου σε καμία εκ των αναθέσεων που είχαν γίνει. Κάποιους δεν τους συμφέρει να δώσουν απάντηση αλλά εγώ θα το συνεχίσω”.

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη του

“Να μας πούνε τώρα με την έκθεση τι γίνεται; Προχωρήσανε την έκθεση και πήγανε σε δημοπρασία χωρίς να μπορούν να υλοποιήσουν αυτά τα οποία ζητάνε. Και εγώ λεω το εξής δεν υπάρχει μια προχειρότητα σοβαρή και μεγάλη;”

Γιατί υπάρχει αυτή η βιασύνη για την ΠΕΛ μιας και υπάρχουν τεχνικά εμπόδια που θα οδηγηθούμε;

“Είναι καθαρά προεκλογική η σκοπιμότητα. Είναι καθαρά προεκλογική. Το μέλημα του δημάρχου επειδή δεν έχει υλοποιήσει τίποτα στην πόλη μας και το γνωρίζουν όλοι οι Λαμιώτες τα τελευταία 2 χρόνια. Υπάρχει ένα μέλημα. Το λένε όλοι οι συμπολιτες μας. Άλλωστε το έλεγε ο δήμαρχος ότι τον Μάρτιο εγώ θα ξεκινήσω τις διαδικασίες στην έκθεση. Ποιο Μάρτιο, χθες έλεγε ο κ. Μπεσλεμές ότι θα φέρει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ή στο μεθεπόμενο να κάνει τροποποιήση και επικαιροποίησης της απόφασης του νομάρχη του 1991. Όταν εγώ φώναζα ότι αυτή η απόφαση δεν ισχύει τι γίνεται; Αυτά τα ζητήματα προσπερνιούνται. Αλλά χρειάζεται χρόνος και μάλιστα μεγάλος και εδώ θέτω το ερώτημα θα τεθεί εν αμφίβολω αυτό το μεγάλο έργο; Έχω την αίσθηση ότι αυτό το έργο θα γίνει με άλλη δημοτική αρχή”

Το πολιτικό συμπέρασμα;

Με ενδιαφέρει να γίνει η έκθεση με σωστή διαδικασία και να μην έχει πρόβλημα ο δήμος Λαμιέων. Εδώ και 1.5 χρόνο δεν προχωράει τίποτα. Διαπιστώνω ότι αυτή η δημοτική αρχή έτσι όπως χειρίζεται τα πράγματα έχει ημερομηνία λήξης. Τον Οκτώβριο. Το λένε όλοι οι Λαμιώτες. Τα μηνύματα που λαμβάνω συνεχώς είναι τα συγκεκριμένα. Υπάρχει μια περίεργη βοή γύρω μας που λέει “κύριοι δεν κάνατε τίποτα… Εδώ νιώθουμε ότι υπάρχει ένα σπαθί πάνω από το κεφάλι των δημοτικών συμβούλων και αυτοί περιμένουν τον “Σουλτάνο” μήπως κάποια στιγμή τους κόψει και το κεφάλι. Ας αλλάξει ρότα αυτή η δημοτική αρχή. ”.

Η χθεσινή έκρηξη στο δημοτικό συμβούλιο

Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
4 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *