Σοβαρές καταγγελίες δημοσιεύει σήμερα Δευτέρα 24/08 η εβδομαδιαία εφημερίδα “ΣΕΝΤΡΑ” αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Στο ρεπορτάζ της καταγράφει σκηνές – ροκ που αφορούν το προηγούμενο διάστημα το Νοσοκομείο κάνοντας λόγο για μια κατάσταση που βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα “ΣΕΝΤΡΑ”

“Ο ένας μετά τον άλλον οι γιατροί του Νοσοκομείου της Λαμίας εγκαταλείπουν πλέον το νοσοκομείο φεύγοντας σε πρόωρες συντάξεις, είτε υποβάλλοντας παραιτήσεις από νευραλγικούς τομείς μη μπορώντας να αντέξουν άλλο την ερμαφρόδιτη κατάσταση ηοποία επικρατεί αυτή την περίοδο. Πρόκειται για μια κατάσταση άνευ προηγουμένου, όπως το κλείσιμο της προηγούμενης βδομάδας ένας διευθυντής κλινικής που δέχτηκε επίθεση από τον ασκούντα χρέη διοίκησης βρέθηκε στην μονάδα εμφραγμάτων με σοβαρό πρόβλημα υγείας, ένας άλλος διευθυντής κλινικής που πρόθυμα ήθελα να βοηθήσει ζήτησε διευθετήσεις για να αντιμετωπίσει μία εκτός των ορίων συμπεριφορά από την πλευρά της διοίκησης, ενώ την ίδια στιγμή απειλούν οι γιατροί συγκεκριμένης κλινικής – ουσιαστικά είναι κλινική πρώτης γραμμής λόγω COVID-19 – να παραδώσουν τα κλειδιά καθώς δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν λόγω έλλειψης ιατρικού δυναμικού.

Την ίδια στιγμή τα εξώδικα πάνε και έρχονται καθώς οι γιατροί που αποσπάστηκαν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας στα Καμένα Βούρλα βλέπουν τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί για σύντομο χρόνο επιστροφής στο νοσοκομείο να ναυαγούν, με συνέπεια να απαντούν πλέον με εξώδικα προς την πλευρά της διοίκησης που έχει απομείνει χωρίς να ξέρει πια οποιοσδήποτε ποια ακριβώς θα είναι η εξέλιξη . Παράλληλα την Παρασκευή το πρωί εξελίχτηκαν στο νοσοκομείο σκηνές ροκ, καθώς το γραφείο του διοικητή πολιορκήθηκε από τα παιδιά του γιατρού που οδηγήθηκε στη μονάδα εμφραγμάτων για να ζητήσουν το λόγο, ωστόσο όμως από το φόβο των γεγονότων κλειδώθηκε στο γραφείο του ο διοικητής και παρέμεινε εκεί μέχρι το μεσημέρι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η ένταση κορυφώθηκε και οι απειλές να σπάσουν ακόμη και οι πόρτες ήταν στην ημερήσια διάταξη. Πρόκειται για στιγμές rock έτσι όπως αυτές δημιουργούνται σχεδόν καθημερινά στο νοσοκομείο και ουσιαστικά καταλογίζονται συνεχώς ευθύνες απ’ όλες τις πλευρές στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την άσκηση της διοίκησης ο εκτελών χρέη, ελέω των καθυστερήσεων, κύριος Κολοκυθάς.

Γιατί φεύγουν οι γιατροί

«Ο κύκλος στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας για μένα έχει κλείσει . Δεν αντέχουμε άλλο αυτές τις ερμαφρόδιτες καταστάσεις», σημειώνει γιατρός του νοσοκομείου που έχει υποβάλει την παραίτησή της για να φύγει και από το νοσοκομείο όλα και απ’ ό,τι Λαμία παρά το γεγονός ότι ευαίσθητοι τομείς όπως είναι ο αξονικός τοπογράφος και ο μαγνητικός τομογράφος θα μείνουν πλέον στο έλεος του Κυρίου, καθώς είναι δύσκολο να αναπληρωθούν οι ελλείψεις οι οποίες κυριαρχούν
μέχρι σήμερα, αφού ο μαγνήτης ουσιαστικά δεν δουλεύει με βάση τα σχέδια τα οποία εκπόνησε η διοίκηση για να γίνονται γνωμοδοτήσεις με μπλοκάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, γιατρός ετοιμάζει τις αποσκευές της για μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ήδη αναχωρήσει από τη παραίτηση που έχει κατατεθεί είναι πλέον αμετάκλητη . Ένα δεύτερο στοιχείο είναι με άλλη γιατρό που φεύγει με μειωμένη σύνταξη και μένει ουσιαστικά νεκρός ένας ευαίσθητος τομέας στο Νοσοκομείο της Λαμίας ο οποίος ήταν απολύτως παραγωγικός γιατί στη παραγωγή του δεν είχε σχέση απλά και μόνο με το νοσοκομείο, αλλά ευρύτερα και με άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Ένα ακόμη επιπλέον στοιχείο το οποίο είναι άκρως σημαντικό είναι ότι οι συνθήκες οι οποίες διαμορφώνονται λόγω COVID-19 είναι έκτακτες και μάλιστα για την αντιμετώπιση παρόμοιων θεμάτων κλήθηκαν ακόμη και οι γιατροί και νοσηλευτές που υπηρετούν σε υπηρεσίες δεύτερης γραμμής να βοηθήσουν πράγμα και το οποίο αποδέχτηκαν. Όταν όμως ανέκυψαν προβλήματα και ζήτησαν κάποιες μικρές διευθετήσεις για να διευκολύνονται στη λειτουργία τους που είχαν σχέση κυρίως με αντλημένα χειρουργεία βρήκαν απέναντί τους έναν διοικητή με περισσή αλαζονεία σου να τους κατηγορεί περίπωση τεμπέληδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αδρεναλίνη ανέβηκε με συνέπεια η ένταση να γίνει καθοριστική και απειλήθηκαν μάλιστα και επεισόδια τα οποία αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Παράλληλα η κατάσταση που διαμορφώνεται και στο νοσοκομείο της Λαμίας λόγω COVID-19 οι ανάγκες που πλέον αρχίζουν και γίνονται όλο και μεγαλύτερες έχουν διαμορφώσει ένα κλίμα το οποίο αποτυπώνεται και μάλιστα σε μια δημόσια αναφορά του διευθυντή της ΜΕΘ όπου έμμεσα ομολογεί ότι δέχεται τηλεφωνήματα για συνεχή επέκταση των θέσεων στη ΜΕΘ για να απαντά ο ίδιος ότι ο διάδρομος παίρνει πολλά κρεβάτια.

Πρόκειται για ένα απίστευτο σκηνικό όπου μέσα σε αυτό η διοίκηση του νοσοκομείου έχει χάσει την μπάλα όπου αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί με αλαζονική διάθεση θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις. Βεβαίως η μάχη για τα χρήματα χάθηκε καθώς οι λογαριασμοί μπλοκάρισαν και τα χρήματα κατευθύνθηκαν εκεί που θα έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί καταβολές τους ωστόσο όμως όλα αυτά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό για την πολιτική λογική των κοινοβουλευτικών της περιοχής μας που συντηρούν το συγκεκριμένο κλίμα.

Έχουν ευθύνες οι κοινοβουλευτικοί

Είναι γνωστό ότι το παιχνίδι με τη νέα διοίκηση του Νοσοκομείου της Λαμίας βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης εδώ και ένα χρόνο. Είναι επίσης γνωστή η ανικανότητα διαχείρισης κρίσιμων υποθέσεων στους τόνους που διαμορφώνει η διοίκηση του νοσοκομείου ωστόσο όμως το ίδιο το υπουργείο παραμένει θεατής αναζητώντας κρίσιμες ισορροπίες ήταν ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς ήταν άμεσα σε άγνωστες λογικές οι οποίες και κυριαρχούν. Την ίδια στιγμή που θα πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητες για να περισώσει ό,τι μπορεί πλέον αν καθυστερήσει λίγο ακόμη δεν θα έχει απομείνει τίποτα στο Νοσοκομείο και βεβαίως οι επιπτώσεις στην ίδια την κοινωνία να είναι πολύ μεγαλύτερες. Οι εκκλήσεις που γίνονται απ’ όλες τις πλευρές δείχνουν να είναι παγερά αδιάφορες για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και το κυριότερο παρά το γεγονός ότι παίρνει μηνύματα διάλυσης παραμένει σ’ αυτό το σκηνικό λες και πρόκειται για προωθούμενη πολιτική. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα γίνει και ποτέ θα καταρρεύσει το νοσοκομείο . Πάντως έμπειροι γιατροί που αρκετά χρόνια υπηρετούν στην πρώτη γραμμή γνωρίζοντας από παρόμοιες κρίσεις σημειώνουν με έμφαση πως αυτή την περίοδο τα πράγματα είναι περισσότερο δύσκολα από κάθε άλλη.

Μάλιστα, αναφέρονται συγκεκριμένα παραδείγματα με τα οποία περιγράφουν πρόσωπα και καταστάσεις στο επίπεδο της σύγκρουσης που διαμορφώνεται κάθε φορά . Όπως τουλάχιστον επιμένουν όλο το προηγούμενο διάστημα τα μηνύματα έχουν σταλεί και στο κέντρο τα οποία όμως αντιμετωπίζει με πλήρη αδιαφορία . Εκείνο που πανικόβαλε πάντως το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είναι το γεγονός ότι ο διοικητής επιτέθηκε λεκτικά σε διευθυντή κλινικής που αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και αν και άρρωστος είχε βάλει τον εαυτό του στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει με συνέπεια να οδηγηθεί στη μονάδα εμφραγμάτων μετά από μία επεισοδιακή συνάντηση. Κανείς πλέον δεν ξέρει τι θα ξημερώσει την επόμενη μέρα καθώς οι απειλές έρχονται από πάρα πολλές πλευρές, η αξιοπιστία του νοσοκομείου συνεχώς καταρρέει και την ώρα που θα έπρεπε να δουλεύει με φουλ τις μηχανές με πλήρη αλληλεγγύη αντιμετωπίζονται προβλήματα που σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται αξεπέραστα. Εκείνο που κανείς πάντως δεν μπορεί να διαγνώσει είναι μέχρι πότε θα μπορέσει να κρατήσει αυτή η κατάσταση και ποιο είναι το επίπεδο των αντοχών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια κρίσιμη περίοδος η οποία ανοίγεται μπροστά μας ιδίως λόγω της πανδημίας.

Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου της Λαμίας έχει αποφασίσει πως δεν πρόκειται να έχει συμπαράσταση στην διοίκηση γεγονός το οποίο αφήνει ανοιχτές πληγές και προσπαθούν για μια ακόμη φορά να πάρουν στις πλάτες τους όλο το βάρος θεωρώντας ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση από την πέρα της διοίκησης μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Εκείνο που καταλήγουν πάντως είναι η έκκληση προς το κέντρο να τελειώνει αυτό το μαρτύριο αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συντήρηση ενός τέτοιου καθεστώτος μόνο προβληματικό περιβάλλον μπορεί να δημιουργήσει στο νοσοκομείο”.

πηγη-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

You may also like

22 Comments

 1. Σε πλήρη διάλυση είναι το Νοσοκομειο.
  Όσο για το σωματείο εργαζομένων ούτε λόγος.
  Όλα καλά πάνε τα έχουν βρει με τη διοίκηση και δεν μιλά κάνεις αυτό θα πει συνδικαλισμός
  Εύγε στο Δ.Σ του σωματείου όλα καλά.
  Αν έχετε ευθιξία την παραίτηση σας κύριοι.
  Γιατί από την διοίκηση δεν το βλέπουμε
  Είναι καλές ή καρέκλες $$$

 2. Ανάμεσα στα τόσα που επιτέλους αποκαλύπτονται για τη βρώμα του ΓΝΛ, να προσθέσω ένα ακόμα που είναι μικρότερης σημασίας μεν, αλλά σημαντικό για όλους που κινούνται εκεί μέσα.

  Αν είναι δυνατόν, κανένα ασανσέρ δεν αερίζεται και οι διακόπτες του ανεμιστήρα που έχουν ορισμένα, είναι σπασμένοι, με συνέπεια το καλοκαίρι να βράζει ο κάθε θάλαμος και με το που κλείσει η πόρτα, να γίνεται αποπνικτικός ο χώρος για τα δευτερόλεπτα μέχρι τον επόμενο όροφο, που φαντάζουν λεπτά, ενώ και το χειμώνα δεν παύει να χρειάζεται αέρας φυσικά. Αλοίμονο αν κλειστεί κανείς εκεί μέσα, θα πεθάνει από ασφυξία. Μόνο να μοστράρουν τα κάρα τους είναι καλοί κάτι αλάζονες εκεί μέσα.

 3. Θανος ή Τασος εγραψε το παραπανω;

 4. Με άλλα λόγια,το νοσοκομείο Λαμίας είναι μπ@&€&#λο.Όλη η Λαμία το ξέρει αυτό.Τόσοι έχουν πεθάνει χωρίς λόγο σε αυτό το νοσοκομείο.Ακόμα και δύο παιδιά.Και οι υπεύθυνοι παραμένουν ατιμώρητοι.Και κανείς δεν κάνει τίποτα για να το αλλάξει όλο αυτό, ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση,ούτε η τωρινή.Επειδή είναι όλοι τους προδότες .Οι περισσότεροι που δουλεύουν εκεί (και γιατροί και νοσηλευτές)είναι λαμόγια.Είναι και κάποιοι που είναι σωστοί, αλλά είναι λίγοι.

 5. το ταμειο ειναι μειον παλι…. Ποιον θελει αραγε να ξεζουμισει αυτη τη φορα αυτος ο ” ανιδιοτελης δημοσιογραφος” εκτος κι αν του εταξαν κατι και δεν ανταποκριθηκαν στις “υποχρεωσεις” τους ??

 6. Ενα μπράβο στην εφημερίδα που δεν συμμετέχει στο κουκουλωμα των ειδήσεων!Το νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα στήριξη και είναι τούλαχιστον τραγικό κ γραφικό να γίνονται εγκαίνια στο κέντρο υγείας Καμμένων Βουρλων μετα απο 11 χρόνια , αυτά δεν γίνονται πουθενά !

  1. Αν δεν φύγει άμεσα θα δούμε να κλείνουν πολλά τμήματα από το ΓΝ.Λαμιας.
   Υ.Γ . Ο κύριος αναπληρωτής είναι πολύ αλαζόνας για τη θέση αυτή.

 7. Ένας μόνο μπορεί να γράφει αράδες, χωρίς να έχει να πει κάτι! Ένας μπορεί να είναι στο ΑΠΕ με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, άμα είσαι άξιος! Ένας μόνο εθελοντής κάνει κουμάντο με τις ευλογίες δημαρχοπεριφερειαρχη.Βρε άμα είσαι άξιος, προκοβεις λεμε! Από τα πολύχρωμα οεο, που είναι ο εξοπλισμός οεο????? Μικρη η γούρνα, μεγάλος ο λακος, άμα πέσεις θα ριζουν χώμα οοοοοοοολοι.

  1. τα ειπες ολα… ευγε

 8. Δεν καταλαβαίνετε ότι ο χοντρός θέλει να προωθήσει συγκεκριμένο πρόσωπο για την διοίκηση του Νοσοκομείου;
  Τίποτα δεν γράφει τυχαία και κυρίως από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον ο τύπος.

  Ολα έχουν την σκοπιμότητα τους και απλά πασαλείβονται με θολοκουλτούρα για να περνούν ως αληθοφανή.

  Αλλά θα ειναι τραγωδία για την δημόσια υγεια στη Φθιώτιδα αν διοριστεί στην κεφαλή του Ιδρύματος το πρόσωπο που στηρίζει ο χοντρός.
  Ας το καταλάβει και το πολιτικό προσωπικό του Νομού.

  1. Από που προκύπτουν ; Μιλάμε για σύνδρομο της καρέκλας έτσι ; Κατάλαβα κατάλαβα πλεονάζει το ενδιαφέρον Σου. Δυστυχώς διέλαθε της προσοχής σου οτι δεν είμαστε όλοι ίδιοι…. ΓΠ

  2. Καλά αυτό που βλέπεις δεν είναι όνειρο είναι εφιάλτης σύντροφε. Προσπάθησε λίγο ακόμα θα σου περάσει εκτος και αν παίρνεις ληγμένα που οφείλει να τα κόψεις. Καληνύχτα τώρα… Το που πήρες το μεροκάματο…. Τυχερέ

 9. Καλά ρε παιδιά τι παίζεται πάλι με την κολο εφημερίδα. Από που θέλει να τα πάρει πάλι;

  1. Πρέπει να τραβάς μεγάλο ζόρι με αυτή την εφημερίδα μιας και δεν κοιτάς την ουσία αλλά το μέσο. Θα ασχοληθούμε με την ουσία σε αυτό τον τόπο;

 10. Σαν δεν ντρεπεστε!!!!…. οποιος θελει να φυγει…..φευγει…..κ φευγει με το κεφαλι ψηλα υποστηριζοντας αυτο που θελει κι οχι πετωντας λαδπη…..κι οποιος ειναι ριψασπης…..εκει θα παραμεινει……ολοι ομως οταν εχουμε θεμα το νοσοκομειο δρασκελαμε…….ας ακουστουν σ αυτο τον τοπο 1 φορα τα καλα….1……

 11. Κατ΄αρχάς απ΄όσα διάβασα,συμπέρανα τα εξής¨
  1] Με συγχωρείτε, αλλά αρκετές ασυναρτησίες και ακαταλαβίστικα σχόλια, όπως και φράσεις ημιτελείς πχ στην αρχή του θέματος
  2-η σειρά κειμένου που σε κάποιο σημείο γράφει “είτε υποβάλλοντας παραιτήσεις από …….,” πλήν όμως άλλο είτε δεύτερο που
  να εξηγεί δεν υπάρχει στη φράση που κλείνει.
  2] Εάν φύγανε για προσωρινά γιατροί ή νοσοκόμοι και πήγανε στο Κέντρο Υγείας Κ.Βούρλων, οφείλει ο Διοικητής που ανέλαβε
  το πόστο και την καρέκλα, να πράξει τα δέοντα, ούτως ώστε να επιστρέψουν άμεσα όλοι στις θέσεις τους. Ειδ’ άλλως να
  παραιτηθεί πάραυτα, γιατί δεν θέλουμε διοικητή διακοσμητικό στοιχείο, αλλά διοικητή που να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να
  λύνει επιτόπου θέματα εν τη γενέσει τους. Διαφορετικά παρακαλώ να επέμβει ο κ. Εισαγγελέας, μιας και ενδέχεται να
  κινδυνεύσουν ζωές συνανθρώπων μας, υπαιτιότητα ανοργανωσιάς και
  3] Οφείλει ο εισηγητής και συνάμα εγκρίνων την τοποθέτηση του διοικητού εάν κι εφόσον δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του,
  να τον αντικαταστήσει άμεσα, πρίν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Γιατί φθάνει που στερούμαστε γιατρών και μηχανημάτων, έχουμε και τέτοια προβλήματα χωρίς επίλυση, τότε ταιριάζει γάντι το γνωμικό *Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάϊδαρος, αποστράβωσε.*
  Άλλωστε οι κοινοβουλευτικοί, τι ρόλο έχουν, ή τι ρόλο παίζουν;
  Απλά κατέλαβαν τις θέσεις στο κοινοβούλιο για να παρακολουθούν εκ των μακρόθεν;

  1. Σωστό, αλλά μετακινήσεις από το νοσοκομείο στα Καμμένα Βούρλα ή αλλού τα κάνει ο Διοικητής της ΥΠΕ, όχι του νοσοκομείου. Επίσης από όσο ξέρουμε, το νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με προσωπικό που δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια… Όπως και αυτός έφερε τα νέα κρεβάτια Μεθ του νιαρχου

  2. Να ζητήσω συγνώμη για τα λάθη. Έχει δίκιο ο αναγνώστης. Δεν έχει αξία να εξηγήσω – υπάρχει εξήγηση-γιατί έγιναν.

 12. Τι λέτε…; Κάτι μου λέει ότι μόλις οι “υποστελεχωμενοι” Πνευμονολογοι τα βρήκαν σκούρα, κοιταξαν να τα κάνουν πάσα στους ισάριθμους Παθολόγους … λες και ο κορονοϊος δεν χτυπάει πνευμονια, για πλάκα ψάχνει όλος ο κόσμος αναπνευστηρες. Τι λέει η Επιστημονική Επιτροπή; Η ανθρωπότητα τώρα που τους έχει ανάγκη, αυτοί κρύβονται.

 13. Καλά…….που τα βρήκε αυτά ο …….παλαμακιώτης του γνωστού γραφείου της νότιας Λαμίας…. Η ακτινολόγα που φεύγει παει σε ιδιωτικό των Αθηνών, αφού είναι σε μηνύσεις με τους ιατρούς από το τμήμα της, ενώ οι Πνευμονολόγοι μόλις είδαν τα σκούρα (βλέπε αυξημένα κρούσματα) ¨αρρώστησαν” και έμειναν λίγοι ενώ και στα μάτια των συναδέλφων τους βγ’ηκαν “λίγοι”

  1. Θα μας πεις άλλη φορά φαντάζομαι για τον τρόπο διοίκησης που στέλνει στην μονάδα εμφραγμάτων γιατρούς. Σε μια επόμενη φορά θα μας πεις γιατί διπλοκλειδώθηκε ο κολλητός σου… εγκάθετος.

 14. Αμα το λέει ένας έγκριτος, έντιμος, αξιόλογος, μορφωμένος με πρότερον έντιμο βίο δημοσιογράφος έτσι θα ειναι. Διαφορετικά, μαζί τα τρώτε!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.