0

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με το αρ. 31849/21-09-2017 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στη Λαμία την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής, θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι παρακάτω εκδηλώσεις :

Α. Σημαιοστολισμός – Φωταγώγηση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου σύμφωνα με το 31848/21-09-2017 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

α) Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017.
β) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων Καταστημάτων, των Ο.Τ.Α των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος καθώς και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2017.

Β. Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017
α) Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές στους μαθητές των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Οργανισμών του Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π.
β) Ώρα 11.30΄: Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή, στην Πλατεία Πάρκου, από αντιπροσωπείες Μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου, Φοιτητών του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας, των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, με επικεφαλής Δασκάλους, Καθηγητές και Βαθμοφόρους αντίστοιχα.

Γ. Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

΄Ωρα 07.30: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών της πόλης.
Ώρα 08.00: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων.
Περιφορά της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων στις κεντρικές οδούς της πόλης, με παιάνισμα πατριωτικών εμβατηρίων.
Ώρα 10.15: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 10.30:Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου.

Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Ναό από τον εκπαιδευτικό κ. Σεραφείμ Κυρίτση Δ/ντη του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Υπάτης, σύμφωνα με το αρ. Φ.23/4770 έγγραφο της Δ/νσης
Α/Θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα από τους κ.κ. :

 • Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
 • Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
 • Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
 • Ανώτερο Διοικητή Φρουράς
 •  Δήμαρχο Λαμιέων
 • Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Στερεάς Ελλάδας
 •  Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς
 • Ελλάδας
 • Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών (Παράρτημα Λαμίας)
 •  Ομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Στερεάς Ελλάδας
 • Ένωση Στρατιωτικών Αναπήρων και Θυμάτων Ειρηνικής Περιόδου
 •  Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φθιώτιδας
 • Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας
 •  Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΕΑ)
 • Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ)
 •  Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης «Ν.ΖΕΡΒΑΣ»(ΕΟΕΑ – ΕΔΕΣ)
 •  Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος και στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στην συνέχεια στο Περιφερειακό Κατάστημα.

 

Ώρα 12.00 : Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μέριμνα Καθηγητών Φ.Α., της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας,για τα πολιτικά τμήματα.

Ώρα 17.30 : Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ Κ.ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Δείτε τις κάρτες με τον καιρό στην Λαμία, τον Δομοκό, την Στυλίδα, την Μαλεσίνα και την Μακρακώμη. Οι κάρτες είναι από το meteo.gr

ΛΑΜΙΑ

ΔΟΜΟΚΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΣΤΥΛΙΔΑ

**κάρτες πρόγνωσης από meteo.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
lamianow

Ολοκληρώθηκε το έργο Αταλάντη – Όρια Ν.Βοιωτίας (video)

Previous article

OXI από τους μαθητές της Υπάτης! (εικόνες)

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in Featured