Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
Μια μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει μετά τις ανησυχητικές πυρκαγιές που είχαμε το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Δήμου Λαμιέων. Υπενθυμίζουμε πως στην Ανθέων κάτοικοι είδαν αυτοκίνητο το οποίο μόλις αποχώρησε από σημείο πίσω από τα σχολεία,λίγο μετά άρπαξε φωτιά. Λίγα λεπτά μετά άρπαξε φωτιά κοντά στα Ψωρονέρια στην Δαμάστα ενώ νωρίτερα το απόγευμα είχαμε πυρκαγιά στον Μπράλο. Σε όλες τις περιπτώσεις πολίτες και αρχές αντέδρασαν ακαριαία και πρόλαβαν πριν συμβεί μεγάλο κακό.
Από τις βραδινές ώρες στην επάλξεις βρίσκονται τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχοΚώστα Ξεφλούδα και όπου σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες (Έφεδροι Καταδρομείς, Όμιλος Φίλων του Δάσους κ.α) και πολίτες ενεργούν συνεχώς με περίπολα προκειμένου να ελέγξουν σημεία τα οποία θεωρούνται “ύποπτα” για πυρκαγιά. Επίσης η πολιτική Προστασία έχει έτοιμα τρακτέρ με βυτία προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα εφόσον χρειαστεί.
Συν τις άλλοις ο δήμος Λαμιέων με επικεφαλής τον δήμαρχο Θύμιο Καραϊσκο συνδράμει όπου χρειαστεί στις πυρόπληκτες περιοχές με είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό.
Ταυτόχρονα στις επάλξεις βρίσκεται και ο στρατός ο οποίος κάνει περιπολίες κοντά στο Περιαστικό Άλσος σε Άγιο Λουκά και Ισιαδάκι δεδομένου ότι το στρατόπεδο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση!
Συνεχείς περιπολίες και από τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Λαμιέων
Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου μας υπο τις οδηγίες του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου μας και του Δημάρχου φυσικά βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή και περιφρούρηση.
Σε πλήρη συνεργασία με τους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισματων, εθελοντικές οργανώσεις και συλλόγους προσπαθούν να διαφυλαξουν και το τελευταίο σημείο πρασίνου…
Όλο το 24 ωρο γίνονται συνεχείς περιπολίες.
…στον Άγιο Λούκα, στο Ισιαδακι, στον Προφητη Ηλία αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα σημεία του Δήμου μας… Στον Προφητη Ηλία,στο Ισαδακι αλλά και στο Κάστρο όπως βλέπετε στις φώτο θα υπάρχει μόνιμα μηχάνημα με δεξαμενή νερού ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση όταν και εφόσον χρειαστεί..
Υδροφορες, μηχανήματα έργου και όλο το έμψυχο προσωπικό βρίσκεται σε μόνιμη βάση επί 24ωρου βάσεως σε επιφυλακή..
Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά δεν θα χρειαστούν επ’ ουδενί ωστόσο ως γνωστόν η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση.
Άκρως σημαντική είναι και η δική σας συνεισφορά (των πολιτών) αν δείτε, οσμιστειτε η αντιληφθείτε το παραμικρό τηλεφωνήστε στην Πυροσβεστική υπηρεσία η την αστυνομία.
Στις επάλξεις από τα ξημερώματα και οι Έφεδροι καταδρομείς
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ σε πολλά σημεία του δήμου Λοκρών την Κυριακή - ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ
1ω πριν
Σύμφωνα με τις προγραμματισθείσες διακοπές ρεύματος, λόγω εκτέλεσης εργασιών σε δίκτυα γραμμών Μέσης & Χαμηλής Τάσης, παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους ακροατές-τηλεθεατές- χρήστες του διαδικτύου, ότι:
Λόγω εκτέλεσης εργασιών σε δίκτυα γραμμών Μέσης & χαμηλής Τάσης θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις κάτωθι περιοχές του ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ:
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΠΡΟΣ ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ , Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΟΥΤΡΟ , ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΧΟΙΝΙΑ , ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΚΙΤΣΑΣ , ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΡΚΙΤΣΑΣ , ΛΙΜΑΝΙ ΑΡΚΙΤΣΑΣ , ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ,ΑΝΤ/ΣΙΟ ΑΡΚΙΤΣΑΣ , ΚΤΕΟ ΛΟΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΙΤΣΑ, ΑΠΟ 10:00π.μ. ΕΩΣ 12:00 μ.μ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ (R-23) ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ), ΤΡΑΓΑΝΑ(ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΛΕΥΡΑ) ,ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΣΚΑΜΑΓΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΦΑΛΑΡΗΣ,ΛΑΦΑΡ ΜΠΕΤΟΝ, ΜΑΡΤΙΝΟ , ΛΑΡΥΜΝΑ ,ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΛΑΔΙΑ EVOL , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΖΑ , ΓΕΩΡΓΑΤΣΩΝΑΣ Α.Ε. , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΛΙΟ DIXAN-ΝΥΝ RAFALO, ΔΙΟΔΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑΣ ( ΑΠΟ ΠΑΝΩ ) , ΓΡΙΑΓΓΕΛΟΥ A.E. , ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ( ΜΗΤΣΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ , ΣΕΛΟΝΤΑ ΛΑΡΥΜΝΑ ,ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ , ΜΠΙΤΣΑΚΟΥ , ΠΟΣΕΙΔΟΝ , ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ , ΚΤΕΟ ΜΑΡΤΙΝΟΥ , ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ ΜΠΑΤΣΟΣ , ΟΙΝΟΠΕΙΟΙΟ ΔΗΜΑΚΗΣ , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ BOTINA ΣΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ , ΚΕΡΑΙΑ COSMOTE ΛΑΡΥΜΝΑΣ , ΚΑΡΟΥΣΑΤΟΣ ΑΜΜΟΒΟΛΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΜΜΟΒΟΛΗΣ, ΜΑΣΚΑ ΓΚΡΙΤ ΕΠΕ , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ FIBRALKO , ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ , ΜΟΝΑΔΑ ΜΠΡΕΚΟΥΛΆΚΗ , ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΗΜΑΚΗ ,ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΑΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΑΝΑ , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΡΑΝΤ. , ΚΤΕΟ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, ΤΑ Φ/Β ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΗΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ , ΑΠΟ ΤΙΣ 10:00π.μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 12:00μ.μ. ΕΠΙΣΗΣ(R-26) ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΨΑΡΙΩΝ ΖΕΡΒΑΣ ,ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΔΑΛΙΑΝΟΥΔΗΣ , ΣΙΑΜΙΔΗΣ Φ/Β , ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΛΙΟΜΑΓΑΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ , ΙΧΘΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΚΛΑΒΑ ΣΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΟΝΗΣΙ , OLIO MECANICA(ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ), ΜΑΡΜΑΡΑ ΦΟΝΙΑΣ ,ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑΣ , ΔΙΟΔΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑΣ KAI ΑΠΟ ΤIΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ , ΡΩΣΣΟΙ , ΒΙΒΟΣ , ΜΙΚΡΟΒΙΒΟΣ , ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΣΙΛΟΜΗΤΡΟΣ – ΤΑΝΤΟΣ , ΘΕΟΛΟΓΟΣ , ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ (ΚΟΓΙΟΝΟΥ , ΥΔΡΑΙΟΥ , ΚΑΡΑΜΙΤΖΟΥ), MONDO PORTA (ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΞΥΛΟΥ) , ΟΣΜΑΕΣ , ΜΑΛΕΣΙΝΑ , ΜΑΖΙ ,ΛΕΚΟΥΝΑ ΒΛΥΧΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 13:00π.μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 14:00μ.μ.
Σημειώνεται ότι επειδή πρόκειται για τεχνικές εργασίες μπορεί να υπάρξει μικρή μεταβολή στις ώρες διακοπής, δηλαδή να μειωθούν οι ώρες (το συνηθέστερο) ή αν προκύψουν απρόβλεπτες τεχνικές δυσκολίες να γίνει μικρή υπέρβαση .
Tη ΚΥΡΙΑΚΗ 19/07/2026 λόγω εκτέλεσης εργασιών σε δίκτυα γραμμών Mέσης και Χαμηλής Τάσης θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στον Σταυρό από 08.00-15.00 - ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ
2ω πριν
1. Από ώρα 08:00 έως 15:00 στο Δήμο ΛΑΜΙΕΩΝ και συγκεκριμένα στο χωριό ΣΤΑΥΡΟΣ και στις οδούς: ΚΟΥΤΡΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και τμήμα της ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Σημειώνεται ότι επειδή πρόκειται για τεχνικές εργασίες, μπορεί να υπάρξει μικρή μεταβολή στις
ώρες διακοπής, δηλαδή να μειωθούν οι ώρες (το συνηθέστερο) ή αν προκύψουν απρόβλεπτες
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.