Συζήτηση με αφορμή την ανάπλαση της Πλατείας Πάρκου έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ του Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου και του πρώην Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη για το εν λόγω έργο.

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Σταυρογιάννης, τάχθηκε υπέρ του έργου, δηλώνοντας ότι έγινε υπό της δικής του θητείας, με χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο και έγινε μελέτη από την τεχνική υπηρεσία και γνώμη της επιτροπής αρχιτεκτόνων και δε μπορεί να αλλάξει. ««Από τη στιγμή που τα ενέκρινε η   Αρχιτεκτονική Επιτροπή και υποβλήθηκε στο Πράσινο Ταμείο και εγκρίθηκε δε μπορεί να αλλάξει. Δόθηκε βαρύτητα σε μεγαλύτερο βάθος,  σε μεγαλύτερο δημόσιο χώρο και αυτό βοηθήθηκε και από το ότι στη βόρεια πλευρά υπάρχει το πέταλο, ο δρόμος ήπιας κυκλοφορίας  προς τη Ρήγα Φεραίου » είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρογιάννης ζητώντας από τον Δήμαρχο να εφαρμοστεί ο Κανονισμός κοινοχρήστων χώρων στην πλατεία πάρκου, που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν εφαρμόζεται, σύμφωνα με τη γνώμη των δημοτών.

 

Απαντώντας ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, ευχαρίστησε το Νίκο Σταυρογιάννη, για τη παραδοχή ότι είναι δικό του έργο, τονίζοντας ότι, ενώ δέχεται κριτική για το έργο, για λόγους πολιτικού πολιτισμού και ευπρέπειας, δεν μεταφέρει την μομφή στον προκάτοχό του. «….Οφείλαμε να συνεχίσουμε το έργο αυτό και να το εκτελέσουμε, γιατί το βρήκαμε δημοπρατημένο από τον Αύγουστο του 2019 και το συνεχίσαμε, όπως κάναμε με όλα τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, διότι έτσι προβλέπει ο πολιτικός πολιτισμός και η ευπρέπεια. Δεχόμαστε κριτική για το έργο το δικό σας, αλλά δεν μεταφέρουμε σε εσάς τη μομφή….. Δεν είχαμε το δικαίωμα να ξεφύγουμε στα όσα προέβλεπε η μελέτη και όταν το κάναμε, δεχθήκαμε καταγγελία και έλεγχο από το Πράσινο Ταμείο. Το μόνο που απομένει σε εμάς είναι να προχωρήσουμε σε βελτιωτικές κινήσεις, σχετικά με το πράσινο, διότι ο προϋπολογισμός με βάση το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής προέβλεπε πόσο 4200 €, ποσό που δεν επαρκεί…».

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:Featured