Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι…Όπως ο Γιάννης. Μοναδικοί δικοί του άνθρωποι, η αδερφή του και ένας φίλος σε χωριό της Λοκρίδας.

Ο Γιάννης, αν και τα τελευταία χρόνια ζούσε σε περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, άγνωστο πως, βρέθηκε στη Λαμία. Ένας πόνος στα πλευρά τον έφερε στα επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας όπου παρέμεινε δύο ημέρες για νοσηλεία και στη συνέχεια, εφόσον δεν υπήρχε πρόβλημα υγείας,  πήρε εξιτήριο.

Μα που να πάει;

Χθες βρέθηκε να τριγυρίζει σαν χαμένος στην πλατεία Διάκου. Γύρω του έρημοι δρόμοι. Η αστυνομία τον εντόπισε και άμεσα ενημέρωσε τον Δήμο Λαμιέων. Και από εκεί και μετά – σε χρόνο ρεκόρ- άπαντες κινητοποιήθηκαν αψηφώντας την ώρα, τον προσωπικό τους χρόνο και τις λίγες στιγμές που μπορούσαν να αφιερώσουν στην οικογένεια τους.

Τι και αν ήταν σχεδόν μεσάνυχτα; Τι και αν η οικογένεια, τα παιδιά, χρειάζονταν την παρουσία τους;

Ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Στασινός, η γραμματέας του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Μαριάνθη Ντούβα, υπάλληλοι του Δήμου, του ΚΑΠΗ, και εθελοντές, συντονίστηκαν και η επιχείρηση μεταφοράς του σε κατάλληλο χώρο με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, έγινε άμεσα, αφού η εμπειρία πλέον -μετά την περίπτωση του Γάλλου τουρίστα- ήταν πολύτιμη τόσο για τον συντονισμό της ομάδας,  όσο και για τις κατάλληλες λύσεις.

Ο Γιάννης μεταφέρθηκε στο Γ’ ΚΑΠΗ. Το μόνο που ζήτησε ήταν ζεστασιά, λίγη ησυχία και ένα τσιγάρο… Τα βρήκε όλα….εκτός από το τσιγάρο…

Τη ζεστασιά του χώρου αλλά και των ανθρώπων που φρόντισαν να του εξασφαλίσουν τροφή και στέγη, καθαρό νερό και μπόλικη ηρεμία.

Σήμερα, ο Γιάννης πήρε το δρόμο για τη Λοκρίδα, προκειμένου να απομονωθεί στο σπίτι του φίλου του. Όχι όμως πια του μοναδικού του φίλου, αφού η Λαμία απέδειξε για άλλη μια φορά, έμπρακτα, πως σε αυτή την πόλη, κανείς δεν είναι μόνος του.

Υπάρχουν χέρια συμπαράστασης που απλώνονται πρόθυμα, ακόμα και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, για να βοηθήσουν κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη φροντίδας.

Και η πληροφορία της τελευταίας στιγμής….

Τελικά ο Γιάννης προτίμησε τους φίλους της Λαμίας. Ανέβαλε το ταξίδι στον αγαπημένο του φίλο για να βρεθεί ξανά στο ζεστό καταφύγιο του Γ’ ΚΑΠΗ. Από τον Δήμο Λαμιέων εν τω μεταξύ έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες προμήθειας  φαρμάκων που του είναι απαραίτητα ενώ βρέθηκε θέση στο Υπνωτήριο της Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να ταξιδέψει, ίσως και αύριο.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like