Λαμία: Μποτιλιάρισμα στο κέντρο της πόλης / Σημεία-παγίδες και... πλατείες παγοδρόμια-Τι γίνεται έξω από την πόλη! [δεκάδες εικόνες-vds] | Lamianow: Ειδήσεις, Νέα και Επικαιρότητα από τη Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο
Connect with us

Toπικά

Λαμία: Μποτιλιάρισμα στο κέντρο της πόλης / Σημεία-παγίδες και… πλατείες παγοδρόμια-Τι γίνεται έξω από την πόλη! [δεκάδες εικόνες-vds]

Published

on

Kυκλοφοριακό πρόβλημα δημιουργήθηκε στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα από την Υψηλάντη και την Πλατεία Ελευθερίας μέχρι και την Πλατεία Πάρκου και την οδό Καποδιστρίου λόγω της έντονης χιονόπτωσης νωρίς το μεσημέρι. Οδηγοί πηγαίναν σημειωτόν λόγω του γεγονότος ότι δεν φορούν αλυσίδες και λόγω του ότι τα ελαστικά τους δεν είναι σε καλή κατάσταση. Μάλιστα δεν αποφεύχθηκαν και οι συγκρούσεις. (Oι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από τις 12.30 ως την 13.00). 

Οι δρόμοι στο κέντρο για την ώρα δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με εξαίρεση κάποια σημεία ωστόσο ο μεγάλος φόβος των οδηγών εντοπίζεται στις κατηφόρες όπου τα οχήματα ολισθαίνουν λόγω του χιονιού. Τρανταχτό παράδειγμα η Καραγιαννοπούλου όπου νωρίτερα μπλόκαρε αστικό λεωφορείο.

Σημεία παγίδες
Αρκετά επικίνδυνα είναι πολλά σημεία στο κέντρο της πόλης όπως τα πεζοδρόμια αλλά και οι Πλατείες όπου λόγω της έντονης χιονόπτωσης έχουν μετατραπεί σε… παγοδρόμια και καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Μεγαλύτερα προβλήματα στην Βόρεια Λαμία
Πολύ μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Βόρεια πλευρά της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από τα Γαλανέικα όπου τα οχήματα χρειάζονται αλυσίδες.

Ν. Σταυρογιάννης: “Βάλτε αλυσίδες και μην μετακινείστε άσκοπα”

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου Λαμιέων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον χιονιά που πλήττει τον δήμο Λαμιέων.

Αποκλεισμένα χωριά, ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο
Όσον αφορά το κεντρικό οδικό δίκτυο γίνονται προσπάθειες και για την ώρα είναι επιτυχημένες ώστε να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι ωστόσο είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων προς Καρπενήσι, Μπράλο και Δομοκό. Το δευτερεύων οδικό δίκτυο είναι κλειστό ενώ έχει αποκοπεί η κίνηση στα χωριά από τα 800 μέτρα και πάνω. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για την ώρα στην Ε.Ο στο ύψος του Μαρτίνου. Γεμάτη χιόνι η εθνική οδό Θερμοπυλών Ιτέας, από νωρίς τα ξημερώματα. Τα εκχιονιστικά πηγαινοέρχονται και προσπαθούν με δυσκολία να κρατήσουν “ζωντανή” την κυκλοφορία των οχημάτων.Στον δρόμο Λαμίας- Δομοκού οι χειριστές έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό, ενώ από τις 5 τα ξημερώματα η χιονόπτωση ήταν έντονη και στα χωριά του δήμου Δομοκού.


Βίντεο από την γέφυρα του Μαρτίνου

Αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις

Εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν προκειμένου το δίκτυο να παραμείνει ανοιχτό. Επίσης απαγορεύει την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο, όπου χρειάζεται, ώστε να καθαρίζεται το οδόστρωμα πιο εύκολα και γρήγορα. Από τις αρμόδιες αρχές συστήνεται η αποφυγή κάθε άσκοπης μετακίνησης στο επαρχιακό δίκτυο και σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει ότι για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονοπτώσεων, ισχύουν προσωρινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, ύστερα από σχετικές Αποφάσεις των υφισταμένων Διευθύνσεων Αστυνομίας, σήμερα (03-01-2019), στα κάτωθι σημεία του οδικού δικτύου:

Φθιώτιδα:

 • Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας (Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ), από 121,250 χ/θ (κόμβος Μαρτίνου), έως 242 χ/θ (κόμβος Ραχών).
 • Στην Εθνική Οδό Θερμοπυλών – Ιτέας, από 0 χ/θ έως 22,600 χ/θ.
 • Στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 20 χ/θ έως 64,7 χ/θ.
 • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Λάρισας, από 3 χ/θ έως 54 χ/θ.

Επισημαίνεται ότι η κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, στο ανωτέρω οδικό δίκτυο, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, πλην του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, όπου η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Βοιωτία:

 • Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας (Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ), από 67,500 χ/θ (κόμβος Σχηματαρίου), έως 121,250 χ/θ, (κόμβος Μαρτίνου).
 • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Λιβαδειάς, από 67 χ/θ έως 88 χ/θ.  
 • Στην Επαρχιακή Οδό Λιβαδειάς – Άμφισσας, από 3 χ/θ έως 39 χ/θ. Επιπλέον η κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Θήβας – Λιβαδειάς, από 1 χ/θ έως 45 χ/θ.
 • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών, από 45 χ/θ έως 30 χ/θ (όρια Νομού Αττικής).
 • Στην Επαρχιακή Οδό Αράχωβας Βοιωτίας – Επταλόφου Φωκίδας, από 1 χ/θ έως 17 χ/θ. Επιπλέον η κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Λιβαδειάς – Κάστρου, από 6 χ/θ έως 34 χ/θ.

Φωκίδα:

Στην Εθνική Οδό Θερμοπυλών – Άμφισσας, από 22,600 χ/θ έως 58 χ/θ. Επιπλέον η κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ευρυτανία:

Σε όλο το Εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας (από όρια Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας έως όρια Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας). Επιπλέον η κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επιπρόσθετα, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε διάφορες περιοχές του Επαρχιακού οδικού δικτύου των Νομών Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Βοιωτίας (κυρίως ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου).

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.  

 

ΔΕΙΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΗΣ

 

     

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisementkonstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Toπικά1 λεπτό ago

Ελένη Αντωνιάδου: Από την διεθνή αναγνώριση στον απόλυτο χλευασμό (εικόνες)

Έχει λάβει βραβεία και διεθνή αναγνώριση, έχει δώσει συνεντεύξεις για τα μεγαλύτερα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, μπήκε στις λίστες του...

ΡΟΗ46 λεπτά ago

Εξάρχεια: Απειλούν οι αντιεξουσιαστές – Έκαναν παρκούρ σε ταράτσες και κρέμασαν πανό

Ομάδα περίπου 50 ατόμων είχε «γενική συνέλευση» στην πλατεία Εξαρχείων – Αμέσως μετά, οι μισοί από αυτούς κινήθηκαν προς τις...

Υγεία1 ώρα ago

Ιατρικό μυστήριο: Γιατί το αίμα αυτής της γυναίκας είναι μπλε;

Κυριολεκτικά γαλαζοαίματη έγινε μία 25χρονη κοπέλα εξαιτίας μιας εξαιρετικά σπάνια διαταραχής. Φαίνεται πως το αυτός είναι «γαλαζοαίματος» δεν είναι μόνο...

Κόσμος1 ώρα ago

Τραμπ: Δεν είναι αναγκαία η εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι έχει άριστες σχέσεις με τον Κινέζο ομόλογό του – Παραδέχτηκε όμως το εξής: «Προς το...

Sports2 ώρες ago

Τζάμπολ το Σάββατο στο 2ο τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σε ένα διήμερο τουρνουά τις Μακάμπι, Φενέρ και Αρμάνι Μιλάνο, για να τιμήσει τον εμβληματικό του ηγέτη....

Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Διαβάζονται