Από σήμερα και έως τη Δευτέρα 31 Μαΐου ξεκινάει η περίοδος πιλοτικής λειτουργίας του νέου Χώρου Ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.

Στο σημείο εγκαταστάθηκαν ανοιγόμενες μπάρες για την είσοδο στο χώρο και ηλεκτρονικός πίνακας, στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αγίου Νικολάου, στον οποίο εμφανίζονται οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, έτσι ώστε οι οδηγοί να ενημερώνονται χωρίς να χρειάζεται να εισέλθουν στο χώρο. Μάλιστα υπάρχουν κάμερες οι οποίες καταγράφουν τις πινακίδες – και μόνο – προκειμένου να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του χώρου και να αποφεύγονται παρανομίες.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων βρέθηκε στο χώρο την πρώτη μέρα λειτουργίας του κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Στην προσπάθεια μας να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης μας, προχωρήσαμε στον εκσυγχρονισμό του χώρου πάρκινγκ στην Παλαιά Δημοτική Αγορά. Από σήμερα βάζουμε πιλοτικά σε λειτουργία τις νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν για να διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων μας, με το σύστημα της «έξυπνης στάθμευσης». Σεβόμενοι τους χρόνους στάθμευσης αλλά και τον ίδιο το χώρο, μπορούμε πλέον να έχουμε τη διευκόλυνση να σταθμεύσουμε δωρεάν, αλλά  για μικρό χρονικό διάστημα.  Ανάλογα με τα αποτελέσματά της εφαρμογής,  θα την επεκτείνουμε και σε άλλους διαθέσιμους τέτοιους χώρους της πόλης. Αποτελεί ένα ακόμα βήμα για  μια πόλη σύγχρονη, φιλική στο δημότη και  τον  επισκέπτη»

Επόμενος στόχος η Smart… App!

Μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους δωρεάν για 2 ώρες και στην συνεχεία, αν θέλουν να συνεχίσουν την στάθμευση θα πρέπει να πληρώνουν αντίτιμο. Σημειωτέον πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αυξηθούν αντίστοιχοι χώροι στην πόλη στο πλαίσιο της διευθέτησης του ζητήματος παρκινγκ και το επόμενο διάστημα να στηθεί και μια εφαρμογή (Smart App) η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους οδηγούς να ενημερώνονται για το που υπάρχουν κενές θέσεις στάθμευσης! 

Στο παρκινγκ της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς υπάρχουν 33 θέσεις οχημάτων και 2 θέσεις οχημάτων ΑΜΕΑ. 

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. Τόσο απλό, αυτονόητο, έπρεπε να γίνει από χρόνια. Συγχαρητήρια. Αλλά αν δεν βγει η Δημοτική Αστυνομία να βάλει τάξη στο χάος της πόλης, δεν θα φανεί αποτέλεσμα. Ανύπαρκτη αστυνόμευση, έχουν εντολές να κάνουν το κορόιδο ή απλά κατάλαβαν τι εστι… μήνας μπαινει μήνας βγαινει?

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

TOP STORIES

“Πέφτουν” 1.300.000€ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας Σπερχειάδας – Υπάτης και διευθέτησης του ποταμού Ίναχου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής ...