Σε μία νέα πραγματικότητα θα βρεθούν οι μαθητές με το άνοιγμα των σχολείων που θα ξεκινήσει από την Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου και θα ακολουθήσουν στις 18 Μαΐου οι άλλες τάξεις Λυκείου και Γυμνασίου. Η επιστροφή τους θα γίνει με διαφορετικές συνθήκες, καθώς όπως προβλέπουν τα μέτρα, θα πρέπει να τηρούν πλέον συγκεκριμένους κανόνες υγιεινής και επαφής με τους συμμαθητές τους. Θα προβλεφθούν επίσης και ειδικές διαδικασίες λειτουργίας των σχολείων για τη διασφάλιση αποτροπής εξάπλωσης του ιού.

Εκτός από τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη σε 15 κατ’ ανώτατο όριο και την εκ περιτροπής διδασκαλία ανάλογα με τις ημέρες τις εβδομάδας, τα μέτρα που πρέπει να συνηθίσουν οι μαθητές είναι η απαρέγκλιτη τήρηση αποστάσεων, η χρήση αντισηπτικών αλλά και η αποφυγή συγχρωτισμού σε διαλείμματα ή δημόσιους χώρους (όπως τουαλέτες).

Η χρήση μάσκας για τους μαθητές είναι προαιρετική ενώ όποιος μαθητής ανήκει ο ίδιος ή μέλος της οικογένειας του στις ευπαθείς ομάδες, με μια υπεύθυνη δήλωση του γονέα να απαλλάσσεται της φυσικής παρουσίας του στο σχολείο και να συνεχίσει την εκπαίδευση του με τα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Οι μαθητές έχουν ανάγκη να επιστρέψουν στην σχολική ρουτίνα τους έστω και για λίγες ημέρες. Στον Δήμο Λαμίας κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απολύμανση των σχολικών μονάδων, τα αντισηπτικά και την καθημερινή συχνή καθαριότητα των χώρων και είμαστε έτοιμοι για την ερχόμενη Δευτέρα που ξεκινούν σταδιακά τα μαθήματα δηλώνει στο Ράδιο Λαμία και το LamiaNow, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Παπαχρήστος. 

 

 

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Λαμία ο Θ. Εξαδάκτυλος: “Όλοι θα συναντηθούμε με τον ιό –  όσοι φοβούνται τα εμβόλια να εξειδικεύσουν τον φόβο” – (Φωτό-Βίντεο)

Επίσκεψη στην πόλη της Λαμίας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού ...