Λαμία : Ελεύθερος ο 48χρονος λιμενικός από την Στυλίδα για τη διακίνηση ναρκωτικών

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 εβδομάδα ago 1 comment
Updated 2022/07/29 at 8:54 ΜΜ
2 Min Read
Point Blur Oct052021 180049 1

Την ελευθερία του κέρδισε σήμερα 29/7/2022 μετά από 10 μήνες εγκλεισμού σε σωφρονιστικό ίδρυμα ο 48χρονος λιμενικός από την περιοχή της Στυλίδας που είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών με 8 ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας έγινε αποδεκτό το ότι ο 48χρονος διακινούσε χωρίς την επαγγελματική του ιδιότητα, αλλά ως εξαρτημένου ατόμου. Με το συγκεκριμένο σκεπτικό του επιβλήθηκε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί. Με την ίδια αιτιολογία – της διακίνησης μεταξύ χρηστών- χαμηλές ποινές (περίπου 2 ετών) επιβλήθηκαν στους έτερους 6 κατηγορούμενους. Ο 7ος που κατηγορούταν κηρύχθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Δημήτρης Κρούπης, Αργυρώ Καραφέρη και Φωτεινή Μιχαήλ, τεσσάρων εκ των κατηγορουμένων δήλωσαν στο lamianow.gr:
“Κατόπιν μιας ενδελεχούς ακροαματικής διαδικασίας, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από τρεις συνεδριάσεις, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας με την σημερινή του Απόφαση δέχθηκε τους νομικούς και πραγματικούς ισχυρισμούς μας, αποδίδοντας στους εντολείς μας την τέλεση αυτοτελών αδικημάτων ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής εκάστου και απαλλάσσοντας τους για τις περισσότερες επιμέρους πράξεις διακίνησης για τις οποίες κατηγορήθηκαν. Όπως είχαμε επισημάνει ήδη από το στάδιο της Ανάκρισης, επρόκειτο για μια δικογραφία υπερδιογκωμένη και δυσανάλογη με τα πραγματικά περιστατικά, βασιζόμενη αποκλειστικά και μόνο σε τηλεφωνικές απομαγνητοφωνήσεις, εκτιμήσεις και υποθετικά σενάρια και όχι σε απτες αποδειξεις, στοιχεια τα οποία αναδείχθηκαν στο ακροατήριο. Σε όλους τους εντολείς μας επεβλήθη ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή, Απόφαση για την οποία εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας”.

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content