Λαμία: Εκδήλωση για τις “Σύγχρονες προοπτικές στην άνοια: Από τη διάγνωση στην αντιμετώπιση”

Μία ακόμη εκδήλωση δρομολογεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με στόχευση στην ενημέρωση, την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση επάνω στην άνοια.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, 16:30 (4 και μισή το απόγευμα) στο ισόγειο του νεοκλασσικού κτιρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος (Πλατεία Ελευθερίας 13), ο περιφερειακός οργανισμός παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Σύγχρονες προοπτικές στην άνοια: Από τη διάγνωση στην αντιμετώπιση».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η περαιτέρω κατάρτιση του προσωπικού δομών που επιλαμβάνονται της φροντίδος ατόμων που πάσχουν από την παραπάνω νόσο, αλλά και την ενημέρωση του κοινού που καλείται να ανταπεξέλθει στην πρόκληση της σωστής διαχείρισης της.

Προσκεκλημένη κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η διακεκριμένη Καθηγήτρια Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθύντρια Α’ Νευρολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, κα Μάγδα Τσολάκη, με παραπάνω από 30 χρόνια κλινική και νοσοκομειακή εμπειρία σε ανοϊκούς ασθενείς, ευρείες παραστάσεις μέσα από τις επισκέψεις σε κορυφαία ιατρικά κέντρα και πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και πλούσιο συγγραφικό και ακαδημαϊκό έργο. Την ίδια θα πλαισιώσουν οι Ψυχολόγοι – Ψυχοθεραπεύτριες κ.κ. Ευδοκία Νικολαίδου, Κωνσταντίνα Καραγκιόζη και Χριστίνα Αγωγιάτου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *