Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σημειώθηκε λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης όταν οι περίοικοι στη Νότια πλευρά της πόλης και πιο συγκεκριμένα στα Καλύβια, άκουσαν απανωτές εκρήξεις. Σχεδόν άμεσα αντιλήφθηκαν ότι όλα ξεκινούσαν από μια αποθήκη επί της οδού Σταύρου Μελά όπου υπήρχαν φιάλες υγραερίου.

Και ενώ αρχικά όλα φαινόταν να είναι υπό έλεγχο μιας και η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με όλες σχεδόν τις δυνάμεις της, ήταν άμεσα μία αναζωπύρωση και μια νέα έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο πυροσβέστες αλλά και ένας πολίτης που βρίσκονταν κοντά στο σημείο την ώρα της κατάσβεσης (σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της αποθήκης).

Εκκενώθηκαν σπίτια

Άμεσα σήμανε ξανά συναγερμός και διετάχθη η εκκένωση δυο οικοδομικών τετράγωνων γύρω από την αποθήκη. Οι κάτοικοι όπως βλέπετε και από τις εικόνες του Lamianow.gr οδηγήθηκαν στην πλατεία των Καλυβίων. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Παρόντες δήμαρχος, αντιπερειφερειάρχης, Πολιτική Προστασία

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα και ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος με τον Κώστα Σταυρογιάννη ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του δήμου αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας και ο διευθυντής της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ζώης Πολύζος προκειμένου να εποπτεύσουν την κατάσταση και να συνδράμουν όπου χρειαστεί. Ο Δήμος Λαμιέων μάλιστα συνέδραμε και με δύο υδροφόρες στο πλαίσιο της κατάσβέσης.

Δείτε τι δήλωσαν ο Θύμιος Καραϊσκος και ο Ζώης Πολύζος

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like