Λαμία : Ανοίγει θέμα αξιοποίησης της… Π.Ε.Λ ο Καραϊσκος!

εκυεση
Ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραισκος φέρνει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα αξιοποίησης της ΠΕΛ

Ένα μεγάλο θέμα με πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και εγκλωβισμένο στο υπάρχον Ν.Π.Δ.Δ είναι έτοιμο να ανοίξει τις επόμενες μέρες στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας. Δεν μιλάμε για κάτι διαφορετικό από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Ένας πυλώνας της τοπικής οικονομίας που θα μπορέσει να δώσει πνοή στην περιοχή μας αναπτύσσοντας παραλλήλα και ευρύτερους τομείς της πόλης φέρνει στο Δ.Σ της επόμενης Τετάρτη 19 Μαϊου ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος. Με παρόντες τους 5 Βουλευτές της περιοχής μας, τον Περιφερειάρχη, τον πρόεδρο του ΕΒΕ αλλά και τον πρόεδρο του ΤΕΕ θα συζητηθούν όλες εκείνες οι λεπτομέρειες που θα… έστρωναν τον δρόμο για την αξιοποίηση της ΠΕΛ ως προς όφελος της περιοχής μας.

Δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Π.Ε.Λ σταμάτησε να λειτουργεί κάτι που είχε σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην οικονομία της πόλης όσο και στην εικόνα της, ως συνέπεια της απαξίωσης των υποδομών και της υποβάθμισης του χώρου που τις περιβάλλει. Η πολύχρονη δε οικονομική κρίση καθώς και ζητήματα διαχείρισης είχαν ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν και πρόσθετα οικονομικά Βάρη σε βάρος του Νομικού προσώπου της Π.Ε.Λ.

Το προηγούμενο διάστημα με το άρθρο 101 του νόμου 47604/2020 δόθηκε το δικαίωμα στο Δήμο Λαμιεών και για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες από τη δημοσίευση του ως άνω νόμου να προβαίνει σε ενέργειες καθαριότητας και φύλαξης των εγκαταστάσεων της Π.Ε.Λ. Ως γνωστόν μάλιστα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας θα αποτελέσει κέντρο αγώνα του ράλι Ακρόπολις στο πλαίσιο του WRC.

Με δεδομένο το σημαντικό ρόλο που έχει επιτελέσει η λειτουργία της στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής, στόχος είναι η επαναλειτουργία και ενίσχυση της με αναβάθμιση της σε ένα βιώσιμο προς όφελος της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας αναπτυξιακό ρόλο προσανατολισμένο στην τοπική και Περιφερειακή ανάπτυξη. Στρατηγικός στόχος η αναβάθμιση των υποδομών και των λειτουργιών της και η αποκατάσταση της συνοχής του αστικού χώρου και της ευρύτερης περιοχής μέσα από την εισαγωγή νέων χρήσεων και λειτουργιών συνδεδεμένων με τις υποδομές της ευρύτερης περιοχής.

Καταλήγοντας να σημειώσουμε πως με βάση το νόμο 4605/2019 συστάθηκε η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία “Φορέας Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ”. Η νέα αναπτυξιακή εταιρεία θα έχει μετόχους το Δήμο Λαμιέων με ποσοστό 60% την Περιφέρεια Στερεάς με 20% και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με 20% στους οποίους και θα παραχωρούνταν από το ελληνικό δημόσιο κατά χρήση και χωρίς αντάλλαγμα για χρονικό διάστημα 30 ετών τα ακίνητα της ΠΕΛ.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment
  • …..δυστυχώς….και μετά από 5 χρόνια θα συζητάμε πως θα αξιοποιηθεί η ΠΕΛ…..όπως γίνεται…..και τα τελευταία 40 χρόνια…..και κάθε πέρσι και καλύτερα…..
    Αν δεν υπάρξει κάποια πρόταση από το δήμο …..θα πρέπει να δοθεί σε μια εταιρεία….μήπως και με τη βοήθεια της γίνει κάποια αξιοποίηση….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.