Λαμία: Αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάσταση στο Νοσοκομείο

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read
λαμιας

Αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων υπέβαλε η αντιπολίτευση με στόχο την την αντιμετώπιση των προβλημάτων υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Διαβάστε την επιστολή της Αντιπολίτευσης προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Κυροδήμο:

Αξιότιμε Κ. Πρόεδρε , 

Όλοι μας γνωρίζουμε, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι σε αυτό, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε σχέση με την λειτουργία του.

Ειδικότερα τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω των παραιτήσεων και των συνταξιοδοτήσεων, υπάρχει μεγάλο κύμα αποχωρήσεων ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο μας να αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης .  
Επιβεβαίωση των ως άνω αποτελεί και η από 05-09-2022 επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας  προς Εσάς και προς τις Δημοτικές Παρατάξεις .  
Κανείς μας πλέον δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος  στη κατάσταση αυτή που δημιουργεί ανασφάλεια για την προστασία της υγείας των δημοτών μας . 

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο ως  ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες των δημοτών μας, υποχρεούται να ακούσει όλους τους  εμπλεκόμενους  φορείς  και να διεκδικήσει από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας   την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων,  προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των κλινικών και να προστατευθεί η Δημόσια υγεία . 

Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες και δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις. 

Δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας, αλλά να σταθούμε, όλοι ενωμένοι, δίπλα  στην Διοίκηση, στους Ιατρούς, στο Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, έτσι ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας να αποκτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αξίζει .  

Για το λόγο αυτό αιτούμαστε,   βάσει του άρθρου 6 παρ.5 περ. γ και  δ του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ., όπως :  

α)  Συγκαλέσετε  άμεσα το  Δημοτικό  Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση,    με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. 

β) Προσκαλέσετε να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη έκτακτη συνεδρίαση όλοι οι  εμπλεκόμενοι φορείς  (πχ Βουλευτές Ν. Φθιώτιδας, εκπρόσωποι  κοινοβουλευτικών κομμάτων, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδας, Διοικητής  5ης Υ.Πε, Διοικητής  Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, εκπρόσωποι  συλλόγων εργαζομένων, ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού προσωπικού),  που μπορούν να συνεισφέρουν με την παρέμβασή τους . 

γ) Την λήψη απόφασης για τις  ενδεικνυόμενες ενέργειες. 

 

Λαμία 06-09-2022  

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  

Νίκος Σταυρογιάννης  

Θωμάς Στάικος  

Νίκος Πάπουτσας  

Βίβιαν Αργύρη  

Ζαχαρίας Χαλβαντζής  

Γιώργος Ζήσιμος  

Τσακμάκης Δημήτριος  

Δημήτρης Χαιρόπουλος  

Γιάννης Ρούλιας  

Στέλιος Καραγιάννης  

Κατερίνα Αλαφοδήμου  

Δημήτρης Μαντζάνας  

Θεόδωρος Αρναούτογλου  

Χάρης Κοντογιάννης  

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content