Σας αρέσουν οι βάφλες αλλά δεν έχετε το ειδικό σκεύος; Κι όμως μπορείτε να τις φτιάξετε γρήγορα και εύκολα χωρίς βαφλιέρα!
Υλικά
6 γραμμάρια βούτυρο (συν λίγο βούτυρο για το τηγάνι)
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
3 αυγά
125 ml γάλα
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνετε τα αυγά, το γάλα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.
Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί τηγάνι (ή τη γκριλιέρα) με βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και αφήνουμε να ζεσταθεί το μάτι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και το αφήνουμε να απλωθεί λίγο κυκλικά
Αφήνουμε τη βάφλα να ψηθεί για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει και με τη σπάτουλα την γυρίζουμε ανάποδα για ακόμα 4 λεπτά.
Αποφεύγουμε να την πιέσουμε, γιατί θα γίνει σαν…. τηγανίτα.
Συνεχίζουμε κανονικά την διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
Όταν είναι έτοιμες τις συνοδεύουμε με πραλίνα φουντουκιού
Extra tip: Για να κρατήσετε ζεστές τις βάφλες σας, αλλά παράλληλα τραγανές, μπορείτε να τις βάλετε στους 50 βαθμούς στο φούρνο αλλά φυσικά στον αέρα.