Κτηματολόγιο: Λήξη προθεσμίας για Φθιώτιδα και Ευρυτανία στις 18/6! | Lamianow: Ειδήσεις, Νέα και Επικαιρότητα από τη Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο
Connect with us

Toπικά

Κτηματολόγιο: Λήξη προθεσμίας για Φθιώτιδα και Ευρυτανία στις 18/6!

Published

on

Κτηματολόγιο: Λήξη προθεσμίας για Φθιώτιδα και Ευρυτανία στις 18/6

Με αφορμή την παρατηρούμενη κάμψη του ρυθμού υποβολής δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου στις Π.Ε. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, από το οικείο Γραφείο Κτηματογράφησης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

 • Με την δημοσιευθείσα στο  ΦΕΚ 78 Α΄24-5-2019 σχετική διάταξη,  παρέχεται στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  η δυνατότητα  παράτασης της  προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για χρονικό διάστημα έως έξι (6) μηνών.
 • Η ψήφιση της ως άνω διάταξης δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση και αυτόματη εφαρμογή της,  και μάλιστα πριν την λήξη της τρέχουσας προθεσμίας, διότι απαιτείται  αφ’ ενός η έκδοση Υπουργικής απόφασης και η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ και αφ’ ετέρου, λόγω ανατροπής του συμβατικού πλαισίου, νέα νομοθετική ρύθμιση, ενδεχόμενο διόλου πιθανό στην υπό εξέλιξη προεκλογική περίοδο.
 • Για τους λόγους αυτούς καλούμε τους πολίτες να μην  επαναπαύονται σε υφέρπουσες φήμες και να προσέλθουν για  να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους άμεσα και όχι τις τελευταίες μέρες.
 • Για διευκόλυνση εκείνων των πολιτών που, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών,  δεν θα έχουν  συγκεντρώσει τα απαραίτητα  δικαιολογητικά,  θα δοθεί η δυνατότητα καταγραφής της  εμπρόθεσμης προσέλευσης τους  και θα  καθορισθεί ραντεβού για την υποβολή της δήλωσης σε εύλογο χρόνο, μετά την καταληκτική προθεσμία.
 • Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις όσων προσέλθουν πριν την καταληκτική ημερομηνία  με ελλιπείς φακέλους,  θα σφραγισθούν με την ημερομηνία του ραντεβού για να διασφαλιστεί  το εμπρόθεσμο της υποβολής των.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: https://www.ktimatologio.net/category/eidika-themata/

Advertisement
2 Σχόλια

2 Comments

 1. Δημήτρης

  05/06/2019 03:31 at 03:31

  Για μας του εξωτερικού τι γίνετε ωρέ αδέρφια; Πώς περιμένετε να είμαστε Εγγλέζοι στο ραντεβού αφού είμαστε χιλιάδες μίλια μακριά;
  Μήπως θα έπρεπε να μας βάλετε τα εισιτήρια για ένα ταξιδάκι μιας και δεν μπορείτε να μας εξυπηρετείσετε από τα Ελληνικα προξενεία ανά τον κοσμο; Κατάντια ρεεε

 2. Ανώνυμος

  04/06/2019 19:57 at 19:57

  εκβιασμος?
  δε πατε καλα εργολαβοι του ΔΗΜΟΣΙΟΥ με τα λεφτα μας.
  αναρωτηθηκατε γιατι δεν τα δηλωνουμε?

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάζονται