Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε τους τέσσερις ντάκους, τους ραντίζετε με λίγο νεράκι και τους περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
Μοιράζετε από πάνω τις τριμμένες ντομάτες και αλατίζετε. Ό,τι περισσέψει το ρίχνετε γύρω από τους ντάκους. Πάνω από τις τριμμένες ντομάτες στον ντάκο μοιράζετε την ξινομυζήθρα.
Ρίχνετε μπόλικη φρέσκια ρίγανη, σκορπίζετε τις ελιές και περιχύνετε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Οι ντάκοι σας είναι έτοιμοι και αποτελούν μια κορυφαία σαλάτα για το τραπέζι σας!
Υλικά
- 4 κριθαροκούλουρα στρογγυλά από την Κρήτη
- 600γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 300γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
- 20 ελιές θρούμπες
- εκλεκτό ελαιόλαδο
- μπόλικη ρίγανη φρέσκια
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb
πηγη-olivemagazine.gr