Κόβονται “ειδικές” του Ράλι Ακρόπολις για χρέη; – Τι μας λέει για το θέμα ο δήμαρχος Μακρακώμης

Πάνος Κατσώνης
Updated 2022/05/22 at 9:49 ΠΜ
5 Min Read
akropolis
O δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής μίλησε στο lamianow.gr για το θέμα

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τα ποσά τα οποία φέρονται να οφείλουν τρεις δήμοι – συνδιοργανώτες του Ράλι Ακρόπολις,  με τον φόβο… της μη εξόφλησης να αποφέρει ακόμη και περικοπές “ειδικών” διαδρομών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamianow.gr οι 3 δήμοι φερονται να οφείλουν ένα ποσό της τάξεως των 80.000 ευρώ ( 30.000 ευρώ ο Δήμος Μακρακώμης, 20.000 ο Δήμος Θηβας και 30.000 ο Δήμος Δελφών) για την περυσινή διοργάνωση η οποία επέστρεψε στην χώρα μας.

makrakomis
O δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής μίλησε στο lamianow.gr για το θέμα

To lamianow.gr αναζήτησε τον δήμαρχο Μακρακώμης Γιώργο Χάντζη αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το ποσό που φέρεται να οφείλει ο δήμος Μακρακώμης προς την διοργανώτρια και μας είπε : “… δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα πήρε τόσο μεγάλη έκταση. Εμείς έχουμε τοποθετήσει και δεσμεύσει στον προϋπολογισμό μας από πέρυσι τις συγκεκριμένες 30.000 ευρώ και είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Το όλο ζήτημα που προέκυψε είχε να κάνει με τον κωδικό τον οποίο λάβαμε και δεν μπορούσαμε να εκταμιεύσουμε το εν λόγω ποσό για γραφειοκρατικά ζητήματα. Εμείς θα φέρουμε το συγκεκριμένο θέμα, άμεσα, την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να λάβουμε απόφαση εκταμίευσης του προς την διοργανώτρια. Η δέσμευση μας προς την Περιφέρεια ήταν προφορική και για αυτό άλλωστε δεσμεύσαμε άμεσα το εν λόγω ποσό το οποίο εν συνεχεία βέβαια δεν μπόρεσε να εκταμιευτεί για τους λόγους που προανέφερα. Ευελπιστούμε ενόψει της επόμενης χρονιάς να υπάρξει μια προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια ώστε να μην υπάρξει ξανά το ίδιο ζήτημα“.

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός

Σε τοποθέτηση του στο Star Κ.Ε τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με το ζήτημα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός είχε τονίσει μεταξύ άλλων: “… οι υποχρεώσεις των δήμων αφορούν τις περυσινές και μάλλον από κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα τα ποσά αυτά, τα οποία πηγαίνουν απευθείας από τους δήμους στην διοργανώτρια δεν είχαν αποδοθεί. Γνωρίζουμε το θέμα και έχουμε αναλάβει μια πρωτοβουλία να διευθετηθεί. Με όσους δημάρχους έχουμε μιλήσει έχουν μια ξεκάθαρη βούληση για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Πιστεύω ότι θα έχουμε αποτελέσματα γρήγορα και σωστά. Είναι κάποια χρήματα τα οποία δεν θα ήταν εξωφρενικό να τα καλύψει σε μία ανάγκη η περιφέρεια. Ο λόγος που δεν μπορεί να τα βάλει είναι ότι μετά θα έπρεπε να τα βάλουμε για να είμαστε δίκαιοι για λογαριασμό όλων των δήμων. Νομίζω ότι οι δήμοι θα λύσουν τα ζητήματα που υπάρχουν, και θα μπορέσουμε απρόσκοπτα να έχουμε την διοργάνωσή μας“.

Κόβονται ειδικές;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamianow.gr οι πληροφορίες που υπάρχουν για περικοπή των “ειδικών” Θήβας, Βωξίτες και Μακρακώμης λειτουργούν ως μέτρο πίεσης για την εξόφληση παρά θα ισχύσουν στην πράξη, εκτός βέβαια απρόοπτου και σε περίπτωση που οι δήμοι δεν εξοφλήσουν τα ποσά. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι θα ήταν τουλάχιστον εξωφρενικό για ένα ποσό της τάξεως των 80.000 ευρώ να υπάρξει “περικοπή” στις ειδικές που μαζεύουν περισσότερους από 100.000 θεατές και διαφημίζουν ανά τον κόσμο την περιοχή μας. Θα ήταν τουλάχιστον “αυτοχειρία” περιοχές όπως η Μακρακώμη, οι Δελφοί και η Θήβα να βάλουν τα χέρια τους και να βγάλουν τα μάτια τους διώχνοντας με αυτό τον τρόπο χρήμα από την τοπική οικονομία και διαφήμιση ανά την υφήλιο.

 

248986920 3082914302035003 6546574509754736719 n
Ο Κώστας Καραγιάννης περιφερειακός σύμβουλος και κατά πληροφορίες υποψήφιος δήμαρχος Μακρακώμης

Θέση για το θέμα πήρε πρόσφατα και ο περιφερειακός σύμβουλος και κατά πληροφορίες υποψήφιος δήμαρχος Μακρακώμης στις επόμενες αυτοδιοικητικές, Κώστας Καραγιάννης, ο οποίος ανήρτησε το παρακάτω στα social media: “Ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθεί. Ελπίζουμε να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πιστεύουμε ότι θα βρούμε τρόπο να μην μείνει η περιοχή μας έξω από το μεγάλο αυτό αγώνα. Δεν είναι ώρες για να αναζητήσουμε λάθη και πιθανές παραλείψεις δεν είναι η ώρα να ψάχνουμε τι και γιατί έγινε. Τούτη η ώρα είναι να δούμε το πρόβλημα κατάματα και να δώσουμε λύσεις. Το Ράλλυ Ακρόπολις το έχει ανάγκη η περιοχή μας. Δεν είναι τιμητικό για το δήμο μας να δέχεται τέτοιου είδους κατηγορίες. Είμαστε όλοι εδώ να βάλουμε πλάτη να ανατρέψουμε τα δεδομένα και να ακούσουμε και πάλι τις μηχανές των θηρίων να περνούν από την περιοχή μας και να γεμίζουν με θεατές στα βουνά μας. Τονίζω και πάλι. Εύχομαι να μην υπάρχει θέμα”.

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Πετυχημένο και περιβαλλοντικά το Ράλλυ Ακρόπολις | Lamianow.gr

Όπως και να έχει σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Ευχόμαστε προς το θετικό…

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
1 Comment
  • ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ…..ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΙΧΑΤΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ……ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ……ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΚΩΔΙΚΟΥΣ,ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ……ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ……ΚΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ……!!! ΛΑΘΟΣ ΜΑΓΚΕΣ……ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ….. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ…..ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ……ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ….. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ……ΑΜΕΣΑ….!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content