Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 25΄
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκέτα
- 3 ντοματάκια κονσέρβας
- 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κατά προτίμηση με πάπρικα, σε φέτες πάχους 3 – 4 εκ.
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά ή μείγμα αυτών (καπνιστή πάπρικα βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα, π.χ. Μανδραγόρας, Fotsi, Ελιξίριο, Αρκευθος κ.λπ.)
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όση αντέχουμε)
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι (με μέτρο αν επιλέξουμε καυτερή μουστάρδα και πάπρικα)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στη λειτουργία του αέρα. Απλώνουμε το κουνουπίδι σε βαθύ ταψί διαμέτρου περίπου 28 – 30 εκ. και το αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα ντοματάκια, 70 ml νερό, τις πάπρικες, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κουνουπίδι, βάζουμε το λουκάνικο και το μαϊντανό και ψήνουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι (καλό είναι να μη λιώσει εντελώς), να ροδίσουν τα λουκάνικα και να δέσει η σάλτσα.
➔ Συνοδεύουμε με ψωμί και τηγανητά αυγά μάτια.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.