Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 4 – Δύσκολη
Υλικά
1 φλιτζάνι του καφέ μαστίχα ποτό
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα τριμμένη
1 1/2 κιλό αλεύρι
5 αυγά
3/4 φλιτζανιού γάλα
1 1/2 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο γάλακτος
3 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία
1/2 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη τριμμένη μαστίχα. Δουλεύουμε το βούτυρο σε λεκάνη με το χέρι να ασπρίσει καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε άλλο μπολ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε στο βούτυρο τους κρόκους, το χλιαρό γάλα, μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει καλά την αμμωνία, το ποτό της μαστίχας και τη μαρέγκα.
Ρίχνουμε τέλος το αλεύρι, ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη να γίνει μαλακή, πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα λαμαρίνα, αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Πηγή: news.gr