Κοτόπουλο με Ελιές και Φέτα

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Κοτόπουλο με Ελιές και Φέτα

-Advertisement-

Έτοιμη σε: 40′
Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο ή δύο στήθη κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
250 ml. ζωμό ή ζεστό νερό
200 gr. ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
10-15 ελιές πράσινες
200 gr. φέτα
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Φρέσκια ή ξερή ρίγανη

 

- Advertisement -

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Καθαρίζουμε τις ελιές από το κουκούτσι και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Τέλος κόβουμε την φέτα σε κύβους.

Εύκολες Συνταγές με Κοτόπουλο

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μικρότερες μερίδες.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια, την ζάχαρη, το πιπέρι, την ρίγανη και το ζωμό.

Συνταγές με Ελιές και Φέτα

Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 30 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τις ελιές και την φέτα και αποσύρουμε από την φωτιά.

Αφήνουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον φρέσκια ρίγανη.

Η συνταγή είναι βασισμένη στο αγαπημένο Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο παραδοσιακή συνταγή από τα Μπαρδουνοχώρια της Πελοποννήσου, όπου είχε φτιαχτεί με ολόφρεσκη, σπιτίσια κότα!

Tips:
~ Αν είναι η εποχή της ντομάτας προσθέτουμε στο φαγητό 4 μεγαλούτσικες φρέσκιες ντομάτες και 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ, μειώνουμε το νερό ελέγχοντας όμως κατά το βράσιμο τα υγρά.
~ Δεν θα χρησιμοποιήσετε καθόλου αλάτι στο φαγητό, τόσο ο ζωμός όσο και η φέτα θα δώσουν το αποτέλεσμα που χρειάζεται.
~ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ελιές θέλετε.
~ Προτιμήστε μια σκληρή φέτα ή σφέλα.
Κοτόπουλο Συνταγές Παραδοσιακές

 

Κοτόπουλο Εύκολες Συνταγές

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *